Varga (PNL), atac la Guvernul PSD-ALDE: „Da cu o mana si ia cu doua. Un plin de carburant costa cu circa 30 de lei mai mult decat la inceputul lunii ianuarie”
In primele trei luni si jumatate ale acestui an, Romania inregistreaza o majorare a pretului carburantilor de aproximativ 10%, peste media inregistrata in Uniunea Europeana, atrage atentia deputatul liberal Vasile Varga.
„Un plin de carburant costa cu circa 30 de lei mai mult decat la inceputul lunii ianuarie, ceea ce atrage scumpiri la produsele si serviciile de baza. Coroborat cu cresterea inflatiei, deprecierea cursului de schimb si majorarea Robor, avem o imagine a nivelului de trai din ce in ce mai scazut, pentru majoritatea romanilor. Acesta este unul din efectele Ordonantei 114”, a precizat parlamentarul.
In opinia sursei citate, Guvernul PSD-ALDE da dovada de „ipocrizie maxima”, prezentand doar date statistice referitoare la cresteri de pensii si salarii, fara sa ia in seama si majorarile de preturi la alimentele de baza, carburanti, gaze naturale si energie electrica.
„Cei cativa lei aruncati la pensii, nu acopera nici pe departe scumpirile inregistrate in ultimele luni. De fapt, puterea de cumparare a scazut, pe toate segmentele. Ipocrizia este maxima. Avem un guvern care da cu o mana si ia cu doua. Actuala politica economica a guvernului este departe de a aduce bunastare in buzunarele romanilor, in special prin diminuarea investitiilor de stat, ceea ce va conduce la somaj accentuat si o presiune mai mai mare pe bugetele locale si cel de stat. Deja, comunitatile locale sunt nevoite sa caute fonduri suplimentare pentru renegocierea unor contracte publice de investitii, ca urmare a majorarii pretului la materiile prime, in conditiile in care, din acest an, le-au fost transferate si reponsabilitati financiare privind asistenta sociala, fara sa li se asigure si sursele de finantare”, a explicat Varga.
Deputatul Varga a mai adaugat faptul ca astfel de situatii ar fi putut fi evitate daca Guvernul Dancila „s-ar fi asezat la masa dialogului cu toti actorii din mediul economic si ar fi luat in seama avertismentele specialistilor, cu privire la masurile gresite din economie”.