IMPORTANT! | Cum pot CONTESTA brailenii masurile instituite de medici sau DSP: adresa de e-mail speciala a Judecatoriei Braila!
Judecatoria Braila are o adresa de e-mail special creata pentru a prelua sesizarile cetatenilor nemultumiti de masurile impuse de cadrele medicale sau de Directia de Sanatate Publica.
Cei care vor sa se adreseze instantei de judecata pe acest subiect trebuie sa completeze o cerere cu model unic, disponibila pe site-ul Judecatoriei Braila, dupa care o va expedia la adresa de email sesizari.covid-19.jd-br@just.ro.
„In sesizarea pe care o adresati Judecatoriei Braila va rugam sa indicati datele de identificare, domiciliul si obligatoriu un numar de telefon la care puteti fi contactat”, informeaza instanta.
Alaturi de cerere, va fi anexata o copie a deciziei cu masura instituita, emisa de autoritatile competente.
La Galati, o minora diagnosticata cu COVID-19, asimptomatica, a castigat in instanta, dupa ce a contestat masura izolarii in spital.
Judecatorii au considerat ca DSP Galati nu a analizat varianta izolarii la domiciliu a minorei, ba mai mult, mama pacientei nici nu a fost consultata atunci cand a fost luata masura izolarii in spital.
Judecatorii galateni au mai tinut cont si de cresterea brusca a numarului de cazuri confirmate cu noul coronavirus, a locurilor disponibile din ce in ce mai putine in spitale si a faptului ca pacientii asimptomatici internati in spital ar putea ocupa paturile dintr-o unitate spitaliceasca in dettimentul celor cu simptome si care nu se pot trata singuri acasa.
„Nu in ultimul rand, desi nu este un argument juridic, instanta are in vedere si tendinta constatata la momentul pronuntarii hotararii in ceea ce priveste raspandirea coronavirusului in Romania, aceasta tendinta fiind pe un trend ascendent ingrijorator. In acest context, este de notorietate capacitatea logistica redusa a unitatilor spitalicesti in Romania de a putea face fata unui numar crescand de pacienti infectati cu acest virus, prin aglomerarea acestor spitale cu pacienti asimptomatici sau cu simptome minore putand fi afectate persoane cu forme mai severe ale bolii care nu vor fi tratate din lipsa de spatiu sau vor fi tratate necorespunzator din cauza supraaglomerarii si a numarului redus de medici si alt personal specializat. In acest sens, se impune cu atat mai mult analizarea cu mai multa profunzime fiecarui caz in parte si dispunerea masurii izolarii la domiciliu sau in spital, dupa imprejurarile fiecarui caz in parte”, se arata in motivarea deciziei instantei galatene.