Cum poti primi inapoi banii cheltuiti pe medicamente la Spitalul Judetean | Conditia care depinde exclusiv de medic | APELUL presedintelui CJ: „Pacientii sa reclame…”
Toti pacientii care au scos bani din propriul buzunar pentru a cumpara medicamente cat timp au fost internati in Spitalul Judetean de Urgenta isi pot deconta cheltuielile, insa nu doar pe baza bonului fiscal de la farmacie. De cele mai multe ori, pacientii nu stiu ca depinde de medic daca vor intra sau nu in posesia banilor.
Atunci cand un medic ii comunica unui pacient faptul ca ar trebui sa achizitioneze un medicament, care, de exemplu, nu se gaseste in spital la acel moment, ar trebui sa completeze si un formular specific adresat conducerii unitatii spitalicesti, in care sa anunte lipsa medicamentului, dar si faptul ca pacientul l-a cumparat.
„Procedura nu se respecta. Omul vine numai cu o reteta si bonul de la farmacie, fara restul documentelor completate. Cand medicul constata ca nu are in farmacie un medicament, trebuie sa completeze un formular prin care ne anunta ca acel medicament va fi cumparat de pacient. I se face pacientului reteta cu parafa, apoi pacientul vine cu bon fiscal sau factura si se poate face decontare. Daca medicul nu completeaza formarul si doar trimite pacientul sa cumpere medicamente, atunci pacientul nu poate primi banii inapoi. Din pacate, primim biletele, pe care nu putem sa le decontam. Foarte putini medici completeaza un astfel de formular. Eu sunt de acord ca medicul trebuie sa completeze formularul, nu sa ii spuna pacientul sa o faca, dar…”, a explicat Delia Rasnoveanu, managerul Spitalului Judetean.
De cealalta parte, presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a facut un apel public catre brailenii care au fost nevoiti sa cumpere medicamente cat timp au fost internati in spital, insa nu si-au putut deconta cheltuielile.
„Fac eu un apel la toti pacientii carora li se intampla astfel de cazuri: sa reclame ori catre doamna manager, ori catre mine, dar mi-as dori foarte mult sa dam exemple cu nume si prenume. De fiecare data, chiar si pe pagina mea de Facebook, chiar si prin anumite telefoane in care s-au reclamat anumite situatii de la spital, mi-au spus: <<Va rog frumos, nu pot sa dau numele, ca eu ma mai duc la spital si sa nu-mi faca rau!>>. Dar nu putem rezolva problema, daca nu stim numele medicului, ca acum nu o sa ma duc ca orbul, sa-l caut pe ala unde a fost si cand a fost si cum a fost… Ne trebuie nume si prenume”, a declarat Chiriac.
Totodata, seful CJ a mai adaugat faptul ca „foarte multi medici din Spitalul Judetean isi fac datoria, dar mai sunt si anumite personaje care fac foarte mult rau spitalului”.