Au început expertizele geotehnice de la Aeroportul Internațional Galați-Brăila, un proiect al CJ Galați și CJ Brăila | Etapa de realizare a forajelor
La aproximativ o lună și jumătate de la momentul în care autoritățile locale din Galați și Brăila, respectiv consiliile județene, au semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al Aeroportului Galați-Brăila, se lucrează la realizarea expertizelor geotehnice și de mediu.
Pe teren se fac deja investigații geotehnice, geoelectrice și seismice, de măsurare a rezistenței solului și de determinare a capacității portante.
Astfel, a început etapa de realizare a forajelor, fiind necesare cel puțin 14 astfel de foraje, la o adâncime de aproximativ 20 de metri.
La sfârșitul anului trecut, cei doi președinți de consilii județene, brăileanul Francisk Iulian Chiriac și gălățeanul Costel Fotea, împreună cu reprezentantul asocierii care a câștigat licitația, au semnat contractul, care are o valoare de peste 36 milioane de lei și un termen de finalizare de 9 luni.
Asocierea câștigătoare este formată din 17 entități, printre care și Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion”.
Locația aeroportului se află pe teritoriul comunei gălățene Braniștea, la aproximativ 30 km de municipiul Brăila, urmând să fie operate exproprieri.
Aeroportul destinat mărfurilor și pasagerilor va avea o pistă de 4.000 metri lungime și 45 metri lățime.