Incep inscrierile la clasa pregatitoare. Cererile pot fi depuse pana pe 18 martie

0

Luni, 29 februarie, incep inscrierile la clasa pregatitoare. Parintii vor completa online sau vor depune la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor cererile tip de inscriere pana pe 18 martie.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, cererile pot fi completate online sau la unitatea de invatamant la care parintii solicita inscrierea copiilor, iar validarea acestora se va face la scoala respectiva zilnic, in intervalul orar 8.00 — 20.00, de luni pana vineri, si sambata de la 9.00 la 13.00.

Procesarea de catre Comisia nationala de inscriere a copiilor in invatamantul primar a cererilor tip cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a celor ai caror parinti au solicitat acest lucru in cerere se vor face pentru prima etapa de inscriere pana pe 21 martie.

Incepand de anul scolar viitor, copiii nu vor mai putea fi inscrisi la clasa I daca nu au trecut inainte prin clasa pregatitoare.

In clasa I se pot inscrie numai copiii care implinesc 7 ani pana la data de 31 august 2016 si care au terminat clasa pregatitoare. De asemenea, inscrierea la clasa pregatitoare este obligatorie, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU