Iliescu, mai cinic ca niciodata: „Sa tragem concluziile politice adecvate in loc sa stam sa tot plangem mortii de la Revolutie”

0

Fostul presedinte Ion Iliescu a afirmat, joi, ca nu stie cui foloseste redeschiderea dosarelor pe tema Mineriadelor si a Revolutiei, considerand ca acestea nu ar trebui ”dezgropate” intrucat CEDO este interesata sa „intretina asa ceva”, informeaza Mediafax.

Intrebat ce parere are despre redeschiderea dosarului Mineriadelor si a Revolutiei, Iliescu a afirmat ca „nu este nicio problema”, dar ca nu stie cui slujeste un astfel de demers.

„Nu stiu cui slujeste, alminteri nu-i nicio problema, dar pusa sub acest aspect – luarea la intrebari si analize pe plan judiciar… A fost un moment de istorie cu partile bune si cu parti mai putin bune, cu stari conflictuale. Am trecut peste ele, am depasit. Ce rost are sa dezgropam? Ele trebuie sa formeze obiectul unor asemenea dezbateri, unor oameni care stau si studiaza istoria ca sa tragem invataminte, nu sa tot intretinem o stare (…) Revolta din decembrie a insemnat sacrificii umane. Sa stam sa tot plangem mortii in loc sa tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare a societatii…””, a declarat fostul presedinte, dupa un simpozion CPUN organizat la Senat.

De asemenea, intrebat despre cererea Curtii Europene a Drepturilor Omului de redeschidere a acestor dosare, Iliescu a spus ca „CEDO este interesata sa intretina asa ceva”.

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU