Guvernul Ciolos a prezentat strategia anti-saracie / Premierul: „Nu este suficient ca avem fonduri, e nevoie de o utilizare eficienta si de umanitate”

0

Premierul Dacian Ciolos a participat miercuri, 17 februarie, la lansarea in dezbatere publica a Pachetului integrat pentru combaterea saraciei, document ce include 47 de masuri destinate tuturor categoriilor de varsta.

“Vrem sa constituim impreuna un parteneriat sau o coalitie anti-saracie, care sa reuneasca ONG-urile si autoritatile publice. Nu este suficient ca avem fonduri, este nevoie de o utilizare eficienta a acestora si de umanitate. Unele dintre masurile incluse in pachet se aplica deja, dar au nevoie de o mai buna coordonare, unele le pregatim impreuna, iar pentru altele am vrea sa pornim de la experiente punctuale pe care dvs. le aveti la nivel local, si sa incercam sa le reorganizam sau sa le extindem, pe parcurs”, a declarat premierul Dacian Ciolos in cadrul evenimentului de la Palatul Victoria.

Cresterea ratei de ocupare a populatiei cu varsta intre 20-64 de ani, de la 65,7% in 2014, la 70% in 2020, si reducerea, pana in anul 2020, cu cel putin 580.000 de persoane a celor aflate in risc de saracie si excluziune sociala sunt doua dintre obiectivele acestui pachet. Obiectivele Pachetului integrat pentru combaterea saraciei sunt corelate cu cele ale Strategiei Europa 2020.

Masurile din Pachet sunt structurate pe categorii de varsta, au un calendar de aplicare si au identificate surse de finantare.

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU