Doua consortii se bat sa construiasca podul peste Dunare | O asociere de firme din Italia si Japonia si una de firme din China, Spania si Romania

0

Doua asocieri de firme au depus oferte in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) pentru proiectarea si executia Podului suspendat peste Dunare, proiect a carui valoare este de aproximativ 500 de milioane de euro, fara TVA.

Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. (Japonia) si Asocierea China Communication Construction Company Ltd (China) – China Road and Bridge Corporation (China) – Eptisa Servicios de Ingenieria SL (Spania) – Euro Construct Trading ’98 SRL (Romania) – CCCC Second Harbour Engineering Co Ltd (China)- CCCC Highway Consults Co Ltd (China) s-au inscris in cursa pentru obtiinerea celui mai mare contract pentru un proiect de infrastructura atribuit in ultimii 27 de ani.

Contractul va fi atribuit in baza celui mai bun raport calitate-pret, iar durata acestuia va fi de 114 luni. Astfel, 18 luni sunt alocate proiectarii, 36 de luni executiei lucrarilor, iar perioada de garantie va fi de minimum 60 de luni.

Podul peste Dunare va avea aproape doi kilometri lungime, peste 31 de metri latime si patru benzi de circulatie.

Proiectul nu prevede doar constructia podului, ci si doua drumuri, Braila – Jijila (19 kilometri) si, respectiv, o legatura din acesta cu DN 22 Smardan – Macin (4 kilometri).

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU