VIDEO | FILMUL COMPLET al celei mai mari operatiuni antimafia pe care a vazut-o Braila | Exclusiv – DETALII din dosar | „Itza”, finul lui Marian Buricea, printre cei retinuti
34 de perchezitii domiciliare, atat in tara, cat si in strainatate, peste 100 de persoane aduse la audieri, imobile, sume de bani si masini de lux puse sub sechestru si ofiteri de crima organizata din cinci judete, dar si din capitala. Este descrierea pe scurt a celei mai mari operatiuni antimafia pe care a vazut-o Braila.
Mega-dosarul de trafic de persoane, proxenetism si spalare de bani, care are 13 volume, este instrumentat de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Braila.
Potrivit unor informatii obtinute in exclusivitate de DEBRAILA, unii dintre suspecti au fost identificati pe baza datelor de la Western Union, avand pe numele lor numeroase transferuri de bani de la tinere din mai multe tari europene. La sediul DIICOT au fost aduse si femei, sotii si mame ale unora dintre suspecti.
Luptatori de la Serviciul pentru Actiuni Speciale au descins, miercuri, la primele ore ale diminetii, la mai multe adrese din Braila. In acelasi timp, perchezitii au avut loc si in judetele Galati si Dambovita, dar si in orasul german Karksruhe.
DIICOT a destructurat o grupare infractionala organizata care era coordonata de un nucleu din municipiul Braila. Mai exact, cartierul general se afla in cartierele Brailita si Vidin, una dintre persoanele saltate fiind Marian Buricea, fiul lui Dumitrel Buricea, un veteran al lumii interlope brailene.
Finul lui Marian Buricea, poreclit „Itza”, a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva. Au mai fost retinuti si Tudorache Mihai, Moldoveanu Marius Alin, Stoinescu Robert, Vlad Cosmin Dumitrel, Sava Valentin si Moldoveanu Stefanica Cristian, alti 7 suspecti fiind insa cercetati sub control judiciar. Pentru Marian Buricea nu a fost aplicata nicio măsura preventiva.
Procurorii antimafia sustin ca, in primavara anului 2012, „Itza”, in calitate de lider, actionand insa sub protectia nasului sau, impreuna cu alti 4 suspecti, a constituit un grup infractional organizat, specializat in obtinerea de foloase patrimoniale din exploatarea sexuala a mai multor tinere in Austria, Elvetia, Germania, Belgia, Italia si Spania.
Unele tinere si-au dat acordul pentru a-si vinde trupurile, iar altele, mai arata oamenii legii, erau constranse sau induse in eroare. Fetele racolate proveneau, cu precadere, din medii sociale sarace, din familii dezorganizate, fara venituri importante.
La acest grup infractional organizat au aderat in cursul anului 2013 si alte persoane.
„S-a retinut ca membrii grupului au urmarit racolarea, transportul, cazarea si exploatarea unor victime intr-un interval cat mai mic de timp, fapt care le-a asigurat rapid obtinerea unor importante venituri materiale. Pe fondul presiunilor, amenintarilor, santajului exercitate de catre membrii grupului infractional, unele dintre tinerele care intrau in contact cu acestia cedau si „acceptau” practicarea prostitutiei, iar banii obtinuti din aceasta activitate erau folositi in cea mai mare parte de traficanti”, precizeaza DIICOT.
Probele din dosar arata ca „Itza”, liderul grupului coordona activitatile externe de trafic de persoane si proxenetism, asigurand protectia membrilor grupului, dandu-le informatii referitoare la locurile in care pot fi obtinute sume importante de bani si la modul in care trebuia sa le determine pe tinere sa se prostitueze, primind in mod direct, sau prin intermediul altor persoane, o parte din banii obtinuti de persoanele pe care le coordona sau carora le asigura protectia.