VIDEO | Deputatul Nita NU SE LASA! | Varianta de Braila a Vioricai Dancila revine: „Infiintarea centrelor AU ca OBIECTUL valorificarea PRODUSELE”
Nu se lasa de vorbit, ar spune rautaciosii! Nu se lasa de citit greoi si gresit declaratiile politice pe care i le scriu consilierii, spunem noi. Desi nu-si dezlipeste ochii de pe foaie, deputatul social-democrat Nicu Nita nu reuseste sa rosteasca fara a face dezacorduri gramaticale un text format din doar patru fraze.
Cum am aratat in materialele anterioare, parlamentarul citeste cu mare dificultate, „stricand” ce sta scris corect. Anterior, in trei declaratii politice, a caror rostire de la tribuna Parlamentului a durat aproximativ 6 minute, Nita a strecurat nu mai putin de 20 de greseli gramaticale.
„Podul este una din visele…”, „cu preseverenta”, „agricultorii este exprima satisfactia…”, „…si a veniturilor obligate din agricultura…”, sunt doar cateva dintre „minunile” care au iesit din gura deputatului PSD in trecut, mai exact in intervalul mai-octombrie 2017.
Si pentru ca, cel mai probabil, vrea sa ne arate ca este „preseverent”, parlamentarul braileanu nu se lasa, aratandu-ne ca, in niciun caz, nu e vorba de emotii…
*reproducem intocmai cum a citit Nicu Nita declaratiile, iar intre paranteze am trecut varianta scrisa a discursului, publicata pe site-ul Camerei Deputatilor
Discurs despre podul peste Dunarea, 28 martie 2018:
„Am trecut intr-o noua etapa a INSTITUTIEI (n.r. EXECUTIEI) PODUL (n.r. PODULUI) peste Dunare la Braila. (…) Podul peste Dunare la Braila este un vis ce isi are INCEPUTUL (n.r. INCEPUTURILE) in momentul in care Carol I trecea pe un pod de vase DINTRE BRAILA (n.r. DIN PORTUL BRAILEI), unul dintre cele mai importante centre ale comertului cu grane din Romania, DUCAND (n.r. ADUCAND) Dobrogea la Patria-mama. (…) Pentru ca, asa cum SPUNE (n.r. SPUNEAM), a facut eforturi deosebite…”
Discurs despre fructele de padure si plantele medicinale, 23 mai 2018:
„… si prelucrare primara a fructelor, fructelor de padure si PLANTELE (n.r. PLANTELOR) medicinale in zona MONTANE (n.r. MONTANA). (…) Infiintarea centrelor de colectare si prelucrare primara a fructelor de padure, a plantelor medicinale AU (n.r. ARE) ca OBIECTU’ (n.r. OBIECTIV) valorificarea superioara a PRODUSELE (n.r. PRODUSELOR) montane, limitarea declinului SECTOARELOR (n.r. SECTORULUI) de productie PRIMARE (n.r. PRIMARA), in scopul asigurarii consumului intern, MENTINEREA (n.r. MENTINERII) si CREAREA (n.r. CREARII) de noi locuri de munca.”