Rares Bogdan, in LACRIMI, la Braila | Candidatul PNL la europarlamentare: „Stiind istoria, sa vezi astazi o Braila gri, saracita…”
La sfarsitul saptamanii trecute, PNL si-a prezentat la Braila lista candidatilor pentru alegerile europarlamentare, un eveniment la care au participat Ludovic Orban – presedintele partidului si Rares Bogdan – cel care deschide lista liberalilor pentru Parlamentul European.
Bogdan a lansat atacuri dure la adresa PSD, vorbind despre modul in care social-democratii administreaza municipiul si judetul, in comparatie cu administratiile locale in fruntea carora se afla primari sau presedinti de consilii judetene liberali.
„Am fost aici, la Braila, <<copil fiind, paduri cutreieram>> sau, mai bine zis, <<in lacuri inotam>. Am fost aici, in tabara din Lacu-Sarat. Iar acum am tinut in mod deosebit sa ma duc sa vad tabara. Ce-am vazut acolo m-a facut sa-mi dea lacrimile… mai bine nu m-as fi dus. Este absolut incredibil cum poti sa faci zob… e a doua statiune pe care o vad facuta zob. Si aceasta, Lacu Sarat, concesionata pe 99 de ani, exact dupa modelul din Herculane, cu baron PSD, aici cu administrator PSD care conduce acea statiune (n.r. referire la Sorin Bosneag), iar omul este de 6 mandate consilier municipal PSD, este presedintele la municipiu al PSD. (…) Pentru mine este emblematic sa vorbesti despre aceasta Braila, despre comert facuta la 1400, despre un port la Dunare absolut fabulos pentru cereale cand Romania era <<Granarul Europei>>, despre statiunea Lacu-Sarat, care era perla Baraganului in timpul Regatului si sa vorbesti acum de un pol al saraciei. Nu am sa inteleg cum pot sa ajunga un oras si un judet in aceasta situatie?! (…) Pur si simplu m-am enervat, nu mi-a venit sa cred. Stiind istoria, citind foarte mult de Braila si stiind ce a reprezentat Braila, sa vezi astazi o Braila gri, saracita… Am inteles ca si Portul e printr-o firma controlata de celebrul baron rosu Gheorghe Bunea Stancu”, a declarat fostul jurnalist Rares Bogdan.
Totodata, candidatul PNL la europarlamentare a evocat si momente importante din istoria Brailei, pentru a sublinia declinul pe care l-a constatat dupa trei decenii de la Revolutie.
„Este absolut incredibil ce am putut sa vad si credeti-ma ca am vazut cateva judete controlate de PSD, incepand cu Olt, Mehedinti, Teleorman, dar cu greu am putut sa cred ca exista asa ceva. Am vazut si judetul Botosani, care, probabil, are drumurile similare cu cele din judetul Braila. (…) Daca te uiti si cauti referinte despre Braila gasesti tramvaiul din 1901, gasesti primul loc unde s-a folosit betonul armat, in 1888, parca, gasesti canal colector facut de Anghel Saligny, gasesti becul electric folosit la Braila, printre primele orase din Romania. Teatrul, unul absolut spectaculos, la 1864, parca. Si mai vezi cateva personalitati: Ana Aslan, Fanus Neagu, Perpessicius – fara de care nu-l cunosteam niciodata sau nu l-am fi cunoscut la adevarata valoare pe Eminescu. Apoi Mihail Sebastian. Cine nu a citit <<Jurnalul lui Sebastian>>? Cred ca este printre cartile vandute cel mai bine in Romania in ultimii 30 de ani. L-am citit cu mare pasiune de trei ori. Sigur, daca tot vorbim de Mihail Sebastian, trebuie sa vorbim si de Nae Ionescu. Dar ii stiti dumneavoastra mai bine decat mine, nu trebuie sa vorbesc eu de ei”, a conchis Bogdan.