Hunt Oil Company of Romania începe lucrările de achiziție date geofizice, în județul Brăila, alături de partenerul Prospecțiuni
Hunt Oil Company of Romania va demara, în calitate de operator, un nou proiect de achizitie date geofizice 3D, cu scopul de a identifica noi zăcăminte de petrol și gaze naturale (hidrocarburi convenționale), pe teritoriul județului Brăila. 13 localități vor fi implicate în proiect, iar partenerul principal al companiei va fi Prospecțiuni S.A.,furnizor de servicii de achiziţie a datelor geofizice cu peste 65 de ani de experiență în domeniu.
Lucrările sunt programate să înceapă în luna august a acestui an și vor dura aproximativ șase luni. Cele două companii partenere au demarat deja pașii premergători proiectului. Alături de autoritățile locale, care au primit deja toate detaliile necesare, reprezentanții companiei Prospecțiuni sunt în plin proces de informare a locuitorilor din aria de desfășurare a proiectului.
Practic, în această etapă a proiectului se va realiza o simplă “ecografie a Pământului”, o imagine a structurii interioare a solului, fără a exista în vreun fel efecte negative asupra comunităților locale incluse in proiect.
Activitățile se vor derula într-o zona din județ aprobată de Agenția Naționala pentru Resurse Minerale (ANRM), respectiv în localitățile: Făurei, Bărăganul, Ciocile, Roșiori, Însurăței, Surdila-Greci, Ianca, Zăvoaia, Dudești, Cireșu, Surdila-Găiseanca, Mircea Voda și Ulmu. Proiectul își propune ca principal obiectiv achiziția datelor geofizice necesare întocmirii unor hărți structurale detaliate care vor contribui atât la o cunoaștere aprofundată a stratelor geologice ale solului, cât și la identificarea unor potențiale resurse de hidrocarburi.
Pe durata desfășurării proiectului, echipele Prospecțiunivor folosi serviciile oferite de comunitatea locală: cazare, serviciile de masă si achiziția de produse de uz zilnic. Astfel, toate cheltuielile celor implicați în activitățile amintite se vor reflecta direct în economia comunităților locale.
Cu o vastă experiență în domeniu, compania Prospecțiuni lucrează în baza unui angajament solid de menținere a siguranței și sănătății angajaților săi și a comunităților în care operează. Reprezentanții companiei îi asigură pe locuitorii comunitatilor locale că proiectul nu va afecta mediul, fertilitatea terenurilor, drumurile publice sau casele localnicilor, iar orice pagubă produsă culturilor agricole va fi temporară și decontată în mod corespunzător. Mai mult, Agenția pentru Protecția Mediului a catalogat achiziția de date geofizice ca având un impact nesemnificativ asupra mediului, lucrările putându-se derula în paralel cu cele agricole.
În funcţie de tipul solului, se vor folosi metode clasice de obținere a informațiilor despre structura solului, practicate cu succes în Romania, în ultimii 65 de ani. Utilizând tehnologii moderne și echipamente de ultima generație wireless, specialiștii companiei Prospecțiuni vor genera în subsol unde elastice necesare realizării “ecografiei Pământului”.
Echipa Prospecțiuni stabilește, în această perioadă, contracte cu toți utilizatorii terenurilor pe care vor fi instalate echipamentele și materialele necesare prospectării solului. Deținătorii de terenuri vor primi de la specialiștii Prospectiuni toate informațiile referitoare la lucrările care se vor desfăşura pe terenul lor și vor agrea împreună compensațiile oferite. Echipamentele de înregistrare fără fir (wireless), de mici dimensiuni, vor fi instalate pentru maxim 14-20 zile în zonă și pot fi folosite exclusiv pentru achiziția datelor geofizice.
Pentru o informare corecta si prompta, locuitorii pot contacta cu încredere reprezentanții Prospecțiuni la numerele de telefon 0731 320 900 sau 0732 669 382, sau la adresa de email office@prospectiuni.com.