stiri Braila – debraila.ro

„Adio, dar raman cu tine!” | Iordache (PND) a demisionat din functia de vicepresedinte al HC Dunarea | „Fiind consilier judetean, am dreptul legal sa particip la sedintele conducerii”

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) a demisionat, luni, din functia de vicepresedinte al HC Dunarea, vorbind despre faptul ca PSD ca a acaparat clubul de handbal. Dupa o serie de scandaluri presarate cu injurii greu de reprodus si acuzatii grave, Iordache a decis sa puna punct conflictului cu social-democratul George Caranica – presedintele clubului si consilier municipal, din pozitia de „adjunct”. 

„Au existat numeroase scandaluri acolo, catalogate de unii drept razboaie personale. Eu nu le consider asa! Am considerat ca atunci cand esti intr-un loc in care chiar nu poti sa faci nimic si orice doresti sa faci sau sa propui sa se faca e sortit esecului, ba mai mult, ti se spune ca „Ai un singur vot si noi suntem 5 !”, cum e cazul in Consiliul Director, n-are niciun rost sa mai particip la o asa-zisa conducere colectiva, pentru ca ea nu e colectiva. Acolo conduce un singur om, domnul Caranica, care, de fapt, este doar interfata PSD-ului. Nu domnul Caranica ia deciziile, in fapt!”, a declarat PND-istul.

Iordache sustine ca la HC Dunarea s-au decontat ilegal sume importante de bani, „cu deplasari, masa si cazarea”, estimand o frauda de zeci de mii de lei anual. Desi auditul realizat recent de Consiliul Judetean a aratat ca nu au existat nereguli in gestionarea banilor, consilierul judetean sustine ca a fost verificat doar modul de gestionare al banilor publici din bugetul echipei, respectiv cei alocati de CJ, nu si al celor proveniti din finantari private.

„M-as fi mirat ca auditul sa gaseasca vinovat un coleg de la PSD. Numai ca atunci cand faci un audit la club, ar trebui sa-l faci nu numai pe cheltuirea banilor publici, asa cum a subliniat domnul Chiriac (n.r. Iulian Chiriac, presedintele CJ), ci pe toate cheltuielile. La HC Dunarea sunt doua tipuri de fonduri: banii de la Primarie si de la CJ si banii privati, de la firme care sustin clubul. Banii privati sunt cheltuiti in devalmasie, zic eu, si n-au facut obiectul auditului CJ. Deci, practic, CJ a verificat doar daca banii de la CJ au fost cheltuiti corect. CJ este actionar majoritar la clubul de handbal si este cel care ar trebui sa controleze tot ce se intampla acolo, nu numai banii pe care-i trimite CJ”, a mai adaugat Catalin Iordache.

Totodata, PND-istul afirma ca va participa in continuare la sedintele conducerii HC Dunarea, din pozitia de consilier judetean, facand o promisiune presei: „Voi fi unul dintre cei care va vor livra cele mai interesante informatii despre ce se intampla acolo, pentru ca ceea ce nu retin ei este un lucru simplu: pot fi dat afara sau pot sa imi dau demisia de la HC Dunarea, dar faptul ca sunt consilier judetean imi da dreptul legal sa merg la Consiliul Director de la handbal sau la AGA. Am voie sa vorbesc, n-am voie sa votez. Oricum votam degeaba, ca ei erau mai multi decat mine, adica votul meu oricum era inutil! Daca o sa aflu cand sunt sedintele, ma duc!”

Comentarii