Chiriac si Dragomir (PSD), despre votul in conditii de pandemie: „Trebuia sa faca alegerile cat mai repede, ca sa nu piarda multe procente”
Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD) – care candidează pentru un nou mandat în fruntea instituției amintite – consideră că Guvernul ar fi trebuit să prezinte până acum o procedură clară cu privire la ceea ce au de făcut alegătorii din momentul în care intră în secția de votare, astfel încât oamenii să știe cum trebuie să procedeze și totul să decurgă cât mai simplu cu putință, în condițiile date.
Chiriac spune că în lipsa unui set de reguli clare stabilite de Guvern, rămâne ca fiecare alegător să-și ia propriile măsuri de protecție: „Va fi complicat, dar până la urmă fiecare cetățean a învățat să se protejeze el pe el și familia lui. Cred că și în ziua votului fiecare cetățean își va lua mult mai multe măsuri de precauție și cu siguranță va veni la vot, pentru că este dreptul lui”.
În ceea ce-l privește, primarul Marian Dragomir (PSD) – care candidează, de asemenea, pentru al doilea mandat -, a comentat: „Alegerile vor reprezenta cea mai bună oportunitate pentru a taxa bâlbele Guvernului PNL atât în ceea ce privește gestionarea pandemiei, cât și lipsa măsurilor pentru protejarea populației. Oamenii s-au învățat să se protejeze singuri, pentru că de fiecare dată Guvernul doar i-a bulversat și după ce a dat un set de reguli l-a anulat în câteva zile. Probabil vor da normele pentru alegerile locale după ce ele se vor termina, dacă stăm să așteptăm după ei. Dar nu trebuie să ne temem de faptul că foarte mulți își doresc să stăm acasă, ci este cea mai bună oportunitate pentru a-i taxa pentru toate bâlbele lor.
Trebuia să facă alegerile cât mai repede, ca să nu piardă multe procente (cei de la PNL – n.r). Imaginați-vă că dacă fac alegerile în septembrie candidații PNL vor avea un scor care începe cu cifra 2; dacă le făceau în primăvara anului viitor scorul lor începea cu cifra 1. Pragmatic…”.
Edilul șef nu crede că aceste condiții mai complicate din punct de vedere epidemiologic vor duce la reducerea substanțială a numărului celor care se vor prezenta la urne: „Oamenii merg în continuare la magazin, la supermarket sau în diverse locuri pentru cumpărături. Vor veni oamenii și la vot. Diferența este următoarea: la magazin merg pentru că au nevoie; la vot vor veni pentru a-i vota pe cei pe care îi apreciază și a-i taxa pe cei care și-au băut joc de ei în această perioadă”.