Spitalul 3 s-a REDESCHIS pentru bolnavii neinfectati | SOLUTIA anuntata de prefectul Boboc: Spitalul de Pneumoftiziologie si Spitalul de Psihiatrie pentru pacientii asimptomatici
Incepand din 22 iunie, Corpul B al Spitalului Judetean de Urgenta (n.r. Spitalul 3) si-a reluat activitatea, dupa mai bine de doua luni in care a fost spital suport in tratarea pacientilor infectati cu noul coronavirus. Prefectul Catalin Boboc a anuntat faptul ca a fost luata decizia ca doua unitati spitalicesti din municipiu, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie si Spitalul de Psihiatrie, sa interneze pacienti asimptomatici.
„Corpul „B” al Spitalului Judetean si-a reluat activitatea de dinainte de debutul crizei si vom cauta solutii pentru a trata pacientii infectati cu noul coronavirus in alte locatii, asigurand continuarea activitatii uzuale in acest spital, in contextul cresterii numarului de cazuri. In urma consultarii specialistilor epidemiologi si a conducerilor medicale ale spitalelor am identificat o solutie imediata la Spitalul de Pneumoftiziologie care va prelua o parte din pacientii asimptomatici de la Spitalul Judetean de Urgenta. De asemenea, am solicitat primarului Municipiului Braila acordul pentru transferul unor pacienti asimptomatici si la Spitalul de Psihiatrie, din subordinea Primariei, dumnealui raspunzand afirmativ. In concluzie, pentru perioada urmatoare avem solutii pentru gestionarea cresterii numarului de cazuri”, a explicat prefectul pe o retea de socializare.
Totodata, Boboc a vorbit si despre cresterea alarmanta din ultima perioada a numarului de braileni infectati cu noul coronavirus, aratand ca „statistica este motiv de ingrijorare”.
„In primele trei luni de la aparitia primului caz de infectie cu coronavirus in România am avut 22 de braileni infectati. in ultima luna, dupa incetarea starii de urgenta, au aparut alte 106 cazuri si au fost rapusi, de virusul care le-a agravat alte afectiuni, patru bolnavi. Acestea poate pentru unii sunt doar niste cifre, dar pentru mine aceasta statistica este motiv de ingrijorare. Ingrijorarea vine din faptul ca numarul mare de cazuri aglomereaza spitalele, expune si mai mult cadrele medicale, iar acestea trebuie sa ingrijeasca si ceilalti pacienti care au nevoie de asistenta medicala. Cu toate acestea, revin cu un apel la voi si va rog sa fiti responsabili si sa respectati masurile minime de protectie, daca nu pentru voi, macar pentru cei mai vulnerabili dintre noi!”, a conchis sursa citata.