stiri Braila – debraila.ro

Tudose: “Unora chiar nu le convine că s-a făcut podul de la Brăila. Guvernul Orban nu a dat ordin de începere a lucrărilor pentru că se suspecta că trăiește un flamingo mic și trist în zona Galați-Brăila”

Europarlamentarul brăilean Mihai Tudose (PSD) a vorbit, marți, în cadrul unei conferințe de presă, avându-l alături pe Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, despre podul suspendat de la Brăila, cel mai mare proiect de infrastructură din România post-decembristă.

Fostul premier a subliniat faptul că “unora chiar nu le convine că s-a făcut podul de la Brăila”, amintind de un episod din timpul Guvernului PNL-USR, condus de Ludovic Orban, când au existat întârzieri birocratice cauzate de un studiu privind zonele de cuibărit ale unor specii de păsări.

“Încă de a doua zi după semnarea contractului au apărut unii care spuneau că podul nu se face. Au început săpăturile la piloni, dar oamenii lucrau greșit, că săpau în jos și era clar că nu se face podul. După aceea a început să se înalțe ceva, dar au zis că nu se face, că au văzut ei că bate vântul, că plouă în pod. (…) Un an de zile, Orban nu a dat ordin de începere a lucrărilor. (…) Se suspecta în zona Brăila-Galați trăiește un flamingo mic și trist. Au căutat, au căutat, au căutat și au vzăut că nu există niciun flamingo mic și trist. După un an de căutări au dat drumul la lucrări”, a declarat europarlamentarul PSD.

Contractul pentru podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, a cărui valoare se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro, a fost semnat în ultima zi de mandat a lui Mihai Tudose ca prim-ministru, în plin conflict cu Liviu Dragnea, liderul de atunci al partidului.

Comentarii