Premierul Tudose: „Am refuzat sa imi pun leafa pe card pentru ca nu vreau sa ii dau bancii comisioane. Terente era mic copil pe langa banci, era baiat bun”

0

Primul-ministru Mihai Tudose a declarat, la Romania TV, ca, in urma unei experiente neplacute cu o banca, refuza sa isi incaseze salariul pe card pentru ca banca sa nu beneficieze de comision la fiecare operatiune, afirmand ca vestitul bandit Terente „era mic copil” pe langa banci.

„Am refuzat sa-mi pun leafa pe card ca sa-i dau bancii cate doi bani de cate ori folosesc cardul. Nu vreau sa-i dau. Consider ca nu-i merita. Personal, eu am avut niste experiente cu bancile. Am avut un cont in banca cu o suma minora, 500 de dolari, si dupa doi ani m-a sunat banca sa-mi spuna nu doar ca nu mai am am banii, ci ca mai trebuie sa mai dau eu 50 de dolari, ca de fapt comisionul cu care au avut grija de ei, i-au pazit, i-au dus la toaleta noaptea sau le-au dat sa bea apa cand le era sete a mancat fondul si trebuie sa mai aduc si eu niste bani de acasa. Din momentul asta eu am zis «Iertati-ma, dar Terente era copil pe langa voi! Chiar era baiat bun»”, a spus premierul.

Tudose a mai precizat ca indiferent de experienta sa personala, ca prim-ministru, este indreptatit sa puna intrebari legate de modul in care bancile isi prezinta situatia financiara.

„Ca prim-ministru, spun asa: ca noi trebuie sa facem niste lucruri in tara asta. Am vorbit de educatie, de spitale, de drumuri. Daca tu imi spui ca esti banca, specializata pe profit, lucrezi cu banii nostri si spui ca n-ai profit… Cred ca ai o problema. Iertati-ma, dar ajunge! Cu cele 486.000 de miliarde de comisioane, de taxe de smecher, de taxe ca ai trecut prin fata bancii, ca intri in banc si apoi mare taxa ca poate vrei sa iesi, de tax intretinere cont…”, a conchis seful Guvernului.

 

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU