Exclusiv | CSM l-a scos din sistem pe Fanel Mihalcea | Cel mai influent procuror al Brailei ultimelor doua decenii, obligat sa paraseasca magistratura

0

Cel mai influent procuror brailean al ultimelor doua decenii a fost scos din sistem, desi si-ar fi dorit sa mai profeseze. Fanel Mihalcea, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunal, va parasi magistratura in mai putin de jumatate de an, au precizat pentru DEBRAILA surse oficiale.

Mihalcea, care va implini 65 de ani, varsta pensionarii, pe 26 iulie, a vrut sa ramana in functia de procuror si dupa aceasta data. Desi de la colegii din conducerea Parchetului a primit aviz favorabil, la sfarsitul lunii noiembrie 2016, prim-procurorul adjunct a fost tras pe linie moarta de catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Mai exact, CSM, intr-o sedinta la care a participat si Fanel Mihalcea, pentru a-si sustine cauza, a hotarat, cu majoritate de voturi, sa ii respinga cererea, considerand ca mentinerea in sistem nu este „oportuna”. Votul a fost secret.

Cu o vechime in functia de procuror de mai bine de 41 de ani, Mihalcea a preluat in toamna anului 2015 sefia interimara a Parchetului de pe langa Tribunal (PT), dupa pensionarea Marianei Ioan. Incepand cu 1 ianuarie 2016, procurorul Georgica Ciuciumis a preluat conducerea „plina” a parchetului, prin concurs, Mihalcea ramanand prim-procuror adjunct.

In 2012, Fanel Mihalcea si Mariana Ioan au facut rocada la conducerea institutiei. Dupa ce lui Mihalcea i-au expirat cele doua mandate in fruntea Parchetului de pe langa Tribunal, Ioan – adjunctul lui Mihalcea pana atunci, a obtinut functia de sef, iar Mihalcea a devenit adjunct.

De-a lungul carierei, prim-adjunctul PT a fost sef al sectiei „Urmariri penale” a Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, si procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Galati si la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati.

Alin CRISTEA

Sursa foto: Obiectiv – Vocea Brailei

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU