Consilierii judeteni braileni si-au marit indemnizatiile: de la 700 la 900 de lei | Iordache (PND): „Sa donam diferenta de bani unui camin de copii”

0

In sedinta Consiliului Judetean de miercuri, 19 iulie, alesii au votat un proiect de hotarare privind stabilirea indemnizatiei maxime lunare de care vor beneficia pe perioada 1 iulie 2017-31 decembrie 2021. Intrucat legea privind salarizarea personalului platit din fonduri publice prevede ca indemnizatia maxima lunara de care beneficiaza consilierii judeteni poate fi de pana la 10% din indemnizatia lunara a presedintelui Consiliului Judetean,  iar indemnizatia sefului CJ s-a marit considerabil, consilierii judeteni au ales o majorare cu 9%.

In urma modificarilor aduse, un consilier judetean va incasa lunar 900 lei, fata de 690 lei, cat primea pana la 1 iulie.

In timpul dezbaterilor pe marginea proiectului, consilierul judetean Catalin Iordache (PND) le-a propus colegilor ca diferenta de 200 lei sa fie donata de fiecare ales „unui camin de copii”.

„Tinand cont de ce se intampla aici, cred ca n-ar trebui sa ne marim salariile, indemnizatiile. Ar trebui ca diferenta de bani pe care o primim, si va propun tuturor, sa o donam unui camin de copii. In fiecare luna, cand o luam, ne intalnim aici si diferenta sa o dam cuiva care are nevoie de banii astia. Cei care trebuie sa o doneze la partid pot sa si-o pastreze, nu e nicio problema! S-o doneze numai cei care nu trebuie s-o dea la partid”, a spus Iordache.

Cum nu a existat un acord impartasit de toti alesii, presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a tinut sa mentioneze ca decizia de a dona indemnizatia ramane la latitudinea fiecarui consilier judetean: „Ce face cu indemnizatia nu e treaba noastra. Daca dansii doresc sa faca donatii, foarte bine!”

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU