stiri Braila – debraila.ro

„Care program electoral? Programul de bătaie!”. Șeful CJ, despre PNL-istul Popa: „Să spună public dacă a fost inculpat pentru că a bătut un om care a criticat un candidat PNL, în 2016”

Social-democratul Francisk Iulian Chiriac (foto stânga), președintele Consiliului Județean, a comentat ironic, în cadrul unei conferințe de presă, decizia deputatului Alexandru Popa (foto dreapta), liderul liberalilor brăileni, de a intra în lupta electorală pentru fotoliul de președinte al CJ.

Chiriac a spus că nu așteaptă să vadă programul electoral al candidatului PNL, vorbind despre „programul de bătaie”, cu referire la episoadele violente în care a fost implicat Popa înainte de a intra în politică, relatate de presa locală și centrală. 

Totodată, șeful CJ a reluat o întrebare pe care i-a mai adresat-o, tot în mod public, lui Popa, președintele PNL Brăila, respectiv dacă a avut calitatea de inculpat într-un dosar penal pentru că, în 2016, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, „a bătut un om care a criticat PNL”.

„Nu îi aștept programul electoral. Care program? Programul de bătaie. Doamne ferește! O să mergem în lupta electorală. (…) În toți anii ăștia, în campaniile electorale am aflat lucruri noi despre noi, lucruri pe care nu le-am făcut niciodată. Despre Popa nu le-am spus noi, ci presa a relatat cum a bătut un om la Făurei. L-a bătut efectiv pentru că a criticat un candidat PNL, l-a snopit cu bătaia. Eu l-am întrebat public și încă nu mi-a răspuns: dacă a fost inculpat într-un dosar penal pentru că a bătut un om care critica PNL, care avea o altă opțiune politică. Să spună public dacă a fost inculpat!”, a declarat Francisk Iulian Chiriac.

Episodul la care face referire președintele Consiliului Județean a fost relatat de Ziarul Obiectiv și a avut loc în aprilie 2016, în timpul campaniei electorale, în fața unui local din orașul Făurei. La acel moment, Poliția anunțase deschiderea unui dosar penal pentru lovire și alte violențe, însă deputatul Alexandru Popa, liderul PNL, a mărturisit recent că „nu am fost niciodată trimis în instanță”.  

Persoana bătută de Popa le-a declarat jurnaliștilor de la Obiectiv, în 2016: „Mi-am exprimat opinia în legătură cu ruda lui (n.r. unchiul lui Popa, candidat PNL la Primăria Făurei în 2016). Am spus că nu cred că are vreo şansă să câştige alegerile locale, pentru că lumea îi ştie că au fost implicaţi de-a lungul timpului în diverse conflicte. Atunci am primit replica de la Alexandru: «Lasă că punem noi monopol şi pe Primăria din Făurei, şi pe voi, aşa cum am făcut la Cireşu»”.

Comentarii