Braila intra sub COD PORTOCALIU de ninsori si viscol | Rafalele vantului vor atinge 70…85 km/h

0

Meteorologii au anuntat ca va fi cod portocaliu de ninsori si viscol in 11 judete din sud-estul tarii, printre care si Braila, dar si in Bucuresti, incepand de joi seara. Cod galben va fi in 15 judete din sud, centru si est.

Alerta de cod portocaliu va fi valabila in a doua parte a noptii de joi spre vineri (5/6 ianuarie) si in cursul zilei de vineri (6 ianuarie), in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea, unde temporar viscolul va fi puternic, rafalele vantului vor atinge 70…85 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 m si local troienind zapada.

In intervalul 5 ianuarie, ora 22 – 6 ianuarie, ora 20, aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde sudul, centrul si estul tarii. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura, local ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent.

Va fi viscol in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in jumatatea sudica a Moldovei unde vantul va avea intensificari cu viteze de 50…70 km/h. In Carpatii de Curbura si zona inalta din Carpatii Meridionali rafalele vor depasi 80…90 km/h, iar zapada va fi spulberata si troienita. La inceputul intervalului pe litoral vor fi precipitatii mixte si se va depune polei.

 

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU