stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Se lucreaza zi si noapte la podul suspendat peste Dunare | Chiriac, seful CJ: „Este impresionant. La piciorul podului se lucreaza pentru armarea radierului” | ATAC la Guvernul Orban: Procedura de expropriere inca nu s-a incheiat!

Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, a publicat, marti, pe retelele de socializare, o serie de filmulete realizate pe santierul podului suspendat peste Dunare, precizand ca „lucrarile sunt in grafic”. Totodata, seful judetului a tinut sa sublinieaza faptul ca se munceste „atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte” la cel mai mare proiect de infrastructura din ultimele 3 decenii. 

„Ceea ce se intampla in momentul de fata pe santier este impresionant. Cantitatile de fier sunt uriase, in blocul de ancoraj sunt 26 de puturi forate pentru a pompa apa, iar la piciorul podului se lucreaza pentru armarea radierului. Sunt impresionat de profesionalismul constructorului, i-am oferit tot suportul meu inca de la inceput, ma bucura relatia exceptionala de comunicare pe care o avem si il asigur inca o data de toata dispozitia mea, astfel incat problemele ce tin de partea locala sa le rezolvam cat mai repede”, a precizat sursa citata.

Totodata, presedintele Consiliului Judetean a lansat un atac la adresa Guvernului Orban, in contextul in care procedura de expropriere inca nu s-a incheiat.

„Mi-ar fi placut ca Guvernul sa actioneze in consecinta importantei acestui proiect. Guvernul Orban nu intelege nici acum ca trebuie grabita procedura de expropriere pentru a nu risca prelungirea termenului contractului. O prelungire a termenului inseamna, pe langa intarzierea lucrarilor, si alti bani, pentru ca firma va percepe penalizari. Stimate Guvern, nu irosi banul public, mai ales acum cand avem nevoie de bani pentru a lupta cu noul coronavirus”, a concluzionat Chiriac.

Comentarii