stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Drumul expres Brăila-Galați. Anunțul lui Chiriac, șeful CJ: au început lucrările la podul peste Siret, al doilea cel mai mare pod în construcție din România | “Oricât de tare nu le convine unora, Brăila va deveni unul dintre cele mai importante noduri rutiere din România”

“Sunt mari șanse ca drumul să fie circulabil înainte de termenul prevăzut în contract, și anume aprilie 2024”, a anunțat social-democratul Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean, după ce a vizitat șantierul drumului expres Brăila-Galați (DEx6).

Șoseaua este construită de antreprenorul Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român al momentului.

Potrivit lui Chiriac, deja au început lucrările la podul hobanat peste râul Siret – cu o deschidere centrală de 130 de metri – parte a drumului expres Brăila-Galați și al doilea cel mai mare pod aflat în construcție în România, după podul peste Dunăre.

Oricât de tare nu le convine unora, Brăila va deveni unul dintre cele mai importante noduri rutiere din România! Județul nostru este în centrul unor mari proiecte de infrastructură, aflate în diverse stadii. Astăzi, am fost pe șantierul drumului expres Brăila-Galați, unde am discutat cu reprezentanții constructorului și am văzut că lucrurile se mișcă foarte bine. Sunt mari șanse ca drumul să fie circulabil înainte de termenul prevăzut în contract, și anume aprilie 2024. Au fost demarate lucrările la podul peste râul Siret, cea mai importantă structură a primului drumului expres de pe raza județului Brăila”, a precizat șeful CJ.

Totodată, Francisk Iulian Chiriac a vorbit și despre drumul TransRegio care va lega Brăila de Autostrada Soarelui, un proiect inițiat de consiliile județene Galați, Brăila, Ialomița și Călărași.

În altă ordine de idei, în urmă cu două luni de zile, la Brăila, am semnat, alături de colegii mei, președinții consiliilor județene Galați, Ialomița și Călărași, contractul pentru studiul de fezabilitate pentru drumul TransRegio care va lega Galați și Brăila de Autostrada Soarelui. Este un proiect la care am pus umărul patru județe, patru administrații care au înțeles că împreună suntem mai puternici. Am pus bazele celei mai mari asociații de dezvoltare intercomunitară din România și nu ne oprim aici! (…) Fapte, că de gargară se ocupă alții”, a concluzionat sursa citată.

Comentarii