stiri Braila – debraila.ro

VIDEO | Braileni, iata-i pe consilierii judeteni „LA MUNCA”, pe banii vostri! | Nechita: „Asteptam sa vina jandarmii!” | Iordache acuzat ca vine beat la sedinte | Draghincescu numita de Iordache „papusa gonflabila”: „Cat de proasta poti sa fii?” | Draghinescu, despre Nechita si Iordache: „Am ajuns un judet intreg bataia de joc a unor sifilitici!”

Desi nimic nu parea sa mai poata surprinde atunci cand vine vorba de modul in care se desfasoara sedintele mini-legislativlui judetean, cu doar cateva luni inainte de alegerile locale, unii consilieri judeteni si-au dat in petic, cum spune romanul, comportandu-se ca pe maidan. Persoane care iau decizii in numele brailenilor au fost protagonistii unor scene incredibile, de care s-au amuzat majoritatea consilierilor judeteni. 

Alesii locali au ignorat regulile care tin strict de bunul simt si au declansat o harmalaie presarata cu injurii si atacuri la persoana, iesita total din tiparul unor contre intre tabere politice adverse.

Sedinta Consiliului Judetean din dimineata zilei de 27 februarie s-a transformat inca din primele minute intr-un scandal ca la usa cortului. Cel care a aprins scanteia a fost consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL), deja celebru pentru modul vulcanic si zgomotos in care s-a manifestat in mai toate sedintele din ultimii 3 ani si jumatate.

Liberalul a acuzat faptul ca unul dintre documentele anexate unui proiect de hotarare , existent in mapele consilierilor judeteni, nu este semnat de Francisk Iulian Chiriac (PSD), presedintele Consiliului Judetean, cerand insistent sa fie prezentat documentul similar din mapa sefului judetului. Desi secretarul general al CJ a dat asigurari ca semnatura exista pe anexa originala si, oricum, proiectul in integralitate este semnat, Nechita nu s-a lasat deloc convins.

In cele din urma, fiindca Ovidiu Nechita (foto) nu se mai oprea – nici macar la rugamintile colegilor de partid, Chiriac a decis sa ii retraga, potrivit Codului Administrativ, dreptul de a mai lua cuvantul pe durata intregii sedinte. Mai mult decat atat, intrucat situatia a degenerat, seful CJ i-a cerut sa paraseasca sala, moment in care, pur si simplu, liberalul, care se considera nedreptatit, a izbucnit.

Sedinta a fost suspendata de doua ori, insa Nechita nu s-a lasat usor, declarand chiar ca asteapta jandarmii.

O. Nechita: „Mi-ati dat posibilitatea sa va explic de ce? Nu! Ati trecut direct la urmatoarea faza (n.r. parasirea salii de sedinte). Asteptam sa vina jandarmii… E un regulament pe care trebuie sa-l respectati. Il cunosc foarte bine.”

F. I. Chiriac: „Daca promiteti ca nu mai luati cuvantul… Nu trebuie sa chemam jandarmii… Este la buna crestere a dumneavoastra. Exista un regulament.”

O. Nechita: „(…) Avem timp… pana cand vin jandarmii, nu e nicio problema.”

Cu Nechita prezent in sala, „sedinta” a continuat. Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (foto) a sarit in apararea liberalului, reclamand faptul ca prin punerea in aplicare a sanctiunilor disciplinare prevazute de Codul Administrativ se incalca prevederile Constitutiei.

Interventia lui Iordache a facut-o si pe Simona Draghinescu sa intre in discutiile haotice, rivalitatea dintre cei doi fiind cunoscuta. In trecut, tot in sedintele CJ, Iordache si Draghincescu s-au contrat dur, folosindu-se inclusiv cuvinte cu tenta sexuala, desi candva au fost parteneri politici.

S. Draghincescu: „Regulamentul l-ati votat si dumneavoastra…  acum 4 ani!”

S.C. Iordache: „Nu vorbesc cu turnatori la Securitate!”

S. Draghinescu: „Turnantor la Securitate e tac-tu, ma, nesimtitule, ai inteles? Deci, du-te acasa, ca esti beat si sa terminam cu circul din Consiliul Judetean! Eu am impresia ca sunteti niste oameni seriosi aici, v-au votat 130.000 de oameni din Braila!”

S.C. Iordache: „Pana si tu ai zis ca s-a demonetizat si cuvantul de curva!”

S. Draghinescu: „Taci din gura, mai papagalule! Taci din gura, ti-am spus! Vorbesti cand ti-oi da eu cuvantul, nesimtitule!”

S.C. Iordache: „Ia loc, Ioana! Tu sa-mi dai mie cuvantul? Du-te la piata!”

S. Draghincescu: „Am impresia ca sunteti niste oameni seriosi, care sunteti civilizati…”

S.C. Iordache: „Pe isterica asta n-o vezi?”  (n.r. catre seful CJ)

S. Draghincescu: „… v-au votat 135.000 de persoane si v-au votat sa va comportati foarte civilizat in CJ. Ne-am facut de ras de fiecare data pentru niste atitudini care pot fi spuse corect, argumentat si civilizat! Nu veniti aici ca sa ne aruncam toate invectivele si sa vorbeasca toti nevenitii, care nu au habar pe ce lume traiesc!”

S.C. Iordache: „Stai jos! Ia-ti, ma, papusa gonflabila de aici!”

Si, dupa alte schimburi de replici ceva mai omenesti, dialogul dintre cei doi consilieri judeteni a continuat. Simona Draghinescu (foto) a atras atentia cu privire la faptul ca Stefan Catalin Iordache nu se ridica niciodata in picioare atunci cand ia cuvantul, asa cum fac toti ceilalti alesi locali. 

S. Draghinescu: „Toata lumea trebuie sa se scoale in picioare cand vorbeste! Este primul gest de respect fata de ceilalti si fata de cetateni, nu sa stea ca la bar aici! Va rog frumos, domnule presedinte, sa aplicati regulamentul la toata lumea! Ce-i porcaria asta? Nu suntem la bar aici!”

S.C. Iordache: „Am o problema medicala: eu la picior, doamna la cap. Nu ma pot ridica in picioare!”

S. Draghinescu: „Nu eu am fost sa fac 100 de tomografe la cap, ma! Tu ai fost! Ai consumat tot bugetul Spitalului Judetean!”

S.C. Iordache: „Luati-va, domnule, maimuta de aici, ca nu suntem la Zoo!”

S. Draghinescu: „Suntem la Zoo, ca te duc in lesa, ma!”

Un alt moment „colorat” a fost cel in care Simona Draghincescu i-a numit pe Stefan Catalin Iordache si Ovidiu Nechita „sifilitici”: „Eu cred ca discutiile din Consiliul Judetean trebuie sa fie facute intr-un cadru civilizat, argumentat. Chiar daca suntem pe pozitii antagoniste din punct de vedere politic, totul trebuie sa aiba o limita. Limita tupeului si nesimtirii a fost trecuta demult. Jignirile n-au ce cauta intr-un asemenea for legislativ, iar mizeriile si golanelile astea de 2 bani sa le suporte oricine… eu plec din sala in conditiile astea. Am ajuns un judet intreg bataia de joc a doi sifilitici!”

Totodata, atunci cand presedintele Chiriac i-a atras atentia Simonei Draghincescu cu privire la limbajul folosit, chemand-o „la ordine”, cum prevede Codul Administrativ, consilierul judetean Iordache l-a indemnat pe seful CJ sa o invite „la baie”.

Si „circul” a continuat, spre amuzamentul mai tuturor consilierii judeteni: cand Draghincescu aplauda, la propriu, ceea ce a numit „Circul Nechita SRL”, Stefan Catalin Iordache i s-a adresat, intreband-o: „Cat de proasta poti sa fii?”.

Trebuie mentionat faptul ca Alexandru Danaila, consilier judetean si presedintele Organizatiei Judetene PNL, a plecat la un moment dat din sala si nu s-a mai intors, la fel ca si consilierul judetean liberal Vasile Constantin Varga.

La finalul sedintei Consiliului Judetean, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele CJ a prezentat documentul despre care Ovidiu Nechita sustinea ca nu ar fi semnat de catre Chiriac. Anexa din proiectul de hotarare, care a aprins spiritele, avea semnatura sefului judetului. 

Comentarii