stiri Braila – debraila.ro

Stadionul Progresul nu mai ramane o ruina. A inceput REABILITAREA!

Stadionul „Progresul” a intrat, incepand din 7 iunie, intr-un amplu proces de reabilitare si modernizare, la sfarsitul caruia va fi redat circuitul sportiv. Aproximativ 1 milion de euro a alocat Primaria pentru ca ruina din cartierul Vidin sa treaca printr-o transformare capitala.

Procedurile birocratice au intarziat mult demararea reabilitarii stadionului, insa, in cele din urma, firma braileana care a castigat licitatia s-a apucat de treaba. Amplasamentul a fost predat constructorului, care, pentru inceput, va demola corpurile de cladire aflate in stare avansata de degradare, urmand ca apoi sa treaca la urmatorii pasi.

Potrivit contractului in valoare de 4,83 de milioane de lei, lucrarile trebuie sa fie gata in mai putin de un an si jumatate, mai exact doua luni pentru lucrarile de desfiintare si un an si doua luni pentru lucrarile de reabilitare. Practic, Stadionul „Progresul” trebuie sa fie gata pana la sfarsitul lunii septembrie 2022.

Cladirile existente, printre care si vestiarele, vor fi anvelopate, vor fi executate lucrari la acoperis, fatade, dar si la interior. Si tribuna existenta va trece printr-un proces similar, tinand cont ca in prezent nu are scaune. Totodata, vor fi refacute aleile interioare, spatiile verzi, instalatiile de iluminat, sanitare si termice, urmand sa fie amenajate si grupuri sanitare pentru spectatori.

Stadionul va avea si gazon sintetic, montat pe cheltuiala Federatiei Romane de Fotbal, asa cum s-a stabilit prin intermediul unui protocol de colaborare incheiat intre institutie si Primaria Braila. Totusi, daca FRF nu isi va respecta promisiunea, gazonul va fi achitat tot din banii Municipalitatii.

Comentarii