stiri Braila – debraila.ro

SFARSITUL UNEI EPOCI: managerul Muzeului Brailei A FOST DEMIS! | Candea a fost „stapan” nu mai putin de 32 de ani: Scandal la interviul de evaluare anuala!

Cel mai longeviv director al unei institutii brailene a fost demis! Lui Ionel Candea, managerul Muzeului Brailei „Carol I” – aflat pe aceasta functie inca din aprilie 1989, i-a fost desfacut contractul de munca, potrivit unor informatii obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro.

Candea a obtinut nota 2, 54 la evaluarea anuala, dupa ce membrii comisiei, directori ai unor muzee din tara (n.r. Muzeul Vrancei si Muzeul National de Arta al Romaniei), l-au notat cu „0” la proba interviului. Dupa ce a transmis, in scris, un proiect managerial, fostul manager s-a prezentat la interviu, insa a refuzat sa il sustina, reprosandu-le celor din comisie ca nu au niciun drept sa ii evalueze competentele manageriale.

Intrucat s-a finalizat si etapa contestatiilor, Ionel Candea a ramas fara fotoliul de director, putand insa sa atace decizia in instanta.

In ultimii ani, in spatiul public, s-a discutat de nenumarate ori despre faptul ca managerul muzeului are apucaturi de „mosier” si ca in spatele institutiei de cultura se ascunde o masina de tocat bani publici, inclusiv prin publicarea unor carti semnate de Candea si apropiatii sai la editura institutiei.

In urma cu trei ani, DEBRAILA.ro a scris despre un contract pentru servicii de curatenie, cel putin dubios, semnat de muzeu cu o firma specializata in tiparirea de brosuri si pliante, care prevedea o suma de 2.500 de lei pe zi, cu materialele clientului. 

La inceputul acestui an, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, a declarat ca ii va cere public demisia managerului Candea „daca va continua sa trateze in acest mod chestiunile legate de buget si de cheltuirea banilor publici”.

Atunci, Chiriac i-a recunoscut lui Ionel Candea competentele profesionale, numindu-l „un foarte bun om de cultura”, insa a precizat ca situatia este cu totul alta cand vine vorba despre competentele manageriale, mai exact despre modul in care conduce muzeul.

Comentarii