stiri Braila – debraila.ro

Seful judetului: „Primarii comunelor au si proiecte futuriste. Nu mai finantam fantani arteziene”

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a declarat ca institutia pe care o conduce nu va ma cofinanta proiecte precum construirea unei fantani arteziene in centrul unei comune si ca i-a anuntat pe primari ca trebuie sa vina cu proiecte „in folosul comunitatii”. Totusi, Chiriac spune ca in teancul de proiecte sunt si unele „futuriste”.

„Le-am cerut primarilor toate proiectele pe care vor sa le faca in mandatul 2016-2020. Le-am spus ca le prioritizam pe cele care sunt de utilitate publica si in folosul comunitatii. Exemple precum fantana arteziana, nu. Mai bine ar face altceva si merge pe cofinantare la alte proiecte, reabilitarea gradinitelor sau scolilor. Sunt nenumarate proiecte, cu diverse denumiri, dar le vom prioritiza. Sunt si proiecte futuriste, dar eu cred ca intr-o discutie amicala toti primarii sunt de buna-credinta. Vreau sa ajung in fiecare localitate si vom lua punct la punct toate proiectele”, a afirmat Chiriac.

Si anul trecut, in mandatul lui Viorel Mortu, Consiliului Judetean a aprobat cofinantarea a mai bine de 15 proiecte investitionale in mediul rural.

Comentarii