stiri Braila – debraila.ro

Seful judetului, despre podul-muzeu: „Plata nu o va deconta PNL, ci noi toti. Nu este o prioritate pentru Guvernul Citu” | Atac la liberali: „Asteapta ciolaniada prefectilor, subprefectilor, inspectorilor, secretarilor de stat, in loc sa se gandeasca la proiectele pe care le avem de facut pentru cetatenii judetului”

Social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, a comentat declaratiile ministrului Transporturilor cu privire la podul suspendat peste Dunare de la Braila, in conditiile in care Catalin Drula a anuntat faptul ca cel mai mare proiect de infrastructura din ultimele trei decenii va ramane „muzeu” timp de un an, mai exact in 2023.

Chiriac afirma faptul ca „podul nu este o prioritate pentru Guvernul Citu”, subliniind faptul ca „plata nu o va deconta PNL, ci noi toti”.

„Un alt subiect foarte interesant, despre care eu tot vorbesc de un an si ceva, de cand s-a instalat guvernarea PNL, este podul peste Dunare. Am spus de mii de ori ca incearca sa stagneze acest proiect, iar plata nu o va deconta PNL, ci noi toti, pentru ca orice zi de intarziere, vor fi bani platiti de statul roman, nu de PNL. Nu stim cine este managerul de proiect, nu au mai venit, nu se consulta. Podul este un proiect pe care ni l-am dorit noi, brailenii, dar este un proiect necesar pentru tara. Daca la partea de pod, domnul ministru al Transporturilor, chiar cu gurita lui, a declarat ca va fi un muzeu, partea de drumuri inca stagneaza si nu stim in ce directie se indreapta. Nici nu vin cu solutii alternative… este o secretomanie de nedescris”, a declarat sursa citata.

Totodata, Francisk Iulian Chiriac a lansat un atac la adresa liberalilor, care, in opinia presedintelui CJ, „asteapta ciolaniada, in loc sa se gandeasca la proiectele pe care le avem de facut pentru cetatenii judetului Braila”.

„Eu cred ca stagneaza proiectul cu buna stiinta. Mai au destul timp si daca au minte si oameni dedicati acestui proiect, poate fi terminat la termen. La cum merg lucrurile acum, e premisa ca acest proiect sa depaseasca termenul legal. Din cate se vede, podul nu este o prioritate pentru Guvernul Citu. Principalul lor subiect este doar impartirea de functii si asteapta ciolaniada prefectilor, subprefectilor, inspectorilor, secretarilor de stat, in loc sa se gandească la proiectele pe care le avem de facut pentru cetatenii judetului Braila”, a concluzionat seful judetului.

Ministrul Transporturilor: „Podul de la Braila ramane un an, in 2023, muzeu!” | Motivul: „Inactiuni din trecut!”

Comentarii