stiri Braila – debraila.ro

Seful judetului, despre NEMULTUMIRILE legate de Spitalul Judetean: „Sunt de vina si pacientii – nu neaparat ca vin bolnavi acolo!” | Chiriac, despre pacientii care critica medicii dupa ce le dau spaga: „Ba, dar tu ce ai facut? Nu te-ai dus tu la el, nu l-ai ales tu?”

Presedintele Consiliului Judetean, social-democrat Francisk Iulian Chiriac (foto), considera ca vinovati pentru nemultumirile care privesc Spitalul Judetean de Urgenta si ajung in spatiul public sunt si pacientii, nu doar personalul medical sau managementul. „Nu neaparat pentru ca vin bolnavi acolo, ci ca fac anumite lucuri”, a argumentat seful judetului in cadrul unei conferinte de presa.

Totodata, seful judetului afirma ca „lucrurile se imbunatatesc pe zi ce trece” la unitatea spitaliceasca din subordinea CJ, aratand ca „mai avem foarte mult de lucrat la partea relationala intre pacienti si cadrele medicale”.

„Lucrurile se imbunatatesc pe zi ce trece si vom imbunatati aceste servicii medicale pana vom ajunge acolo unde sa fim multumiti cu totii. Eu nu am spus niciodata ca serviciile medicale sunt de supercalitate in Spitalul Judetean. N-am spus niciodata ca tot personalul este la un nivel maxim de pregatire. Partea relationala intre pacienti si cadrele medicale – inca mai avem foarte mult de lucrat. Faptul ca vom deveni spital clinic, faptul ca vor veni rezidenti tineri ce vor lucra cu pacienti atunci un schimb de generatii va duce si la imbunatatirea acestor lipsuri pe care le avem in momentul de fata. Nu se pot face aceste lucruri decat in timp. Nu putem rade, ci doar imbunatati. Sa ne dam cu totii silinta ca aceste imbunatatiri sa le facem cu totii”, a declarat Chiriac.

PSD-istul aflat in fruntea Consiliului Judetean a descris, foarte plastic – intr-adevar, si unul dintre reprosurile pe care i le-ar adresa unui pacient care se declara nemultumit de un cadru medical dupa ce i-a oferit spaga: „Ba, dar tu ce ai facut? Nu l-ai ales tu?”.

„Va spun foarte sincer ca, intr-adevar, e de vina si personalul medical, dar cateodata sunt de vina si pacientii – nu neaparat ca vin bolnavi acolo, ci ca fac anumite lucruri. Toata lumea are o mica doza de vinovatie si toate aceste lucruri trebuie imbunatatite si invatate pe parcurs. E si vina pacientilor ca insista la cadrele medicale si, cateodata, dau ceva, nu li s-a facut serviciul medical corespunzator si spun ca doctorul respectiv e un nebun, un descreierat. <<Ba, dar tu ce ai facut? Nu te-ai dus tu la el, nu l-ai ales tu?>>”, a concluzionat Francisk Iulian Chiriac.

Comentarii