stiri Braila – debraila.ro

Seful judetului, despre intarzierile la pod: „Cum sa iti bati joc de un asa proiect? PNL ne povesteste despre cuibaritul unor pasari. Da, pasarile din capul lor! Pe scurt, se numeste incompetenta”

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, sustine ca Guvernul Orban „gestioneaza cu superficialitate si incompetenta” proiectul podului suspendat peste Dunare, dupa ce Asociatia Pro Infrastructura a tras un semnal de alarma cu privire la „intarzierile birocratice” care risca sa transforme podul „in cel mai rusinos muzeu din istorie”.

Chiriac afirma ca exista si alte probleme, nu doar cele legate de drumurile conexe, mentionand exproprierile si relocarile de utilitati, pe care Guvernul „le ascunde in spatele unui studiu despre pasarele”.

„Un ONG total apolitic a publicat o informare cu privire la pod, mai exact cu privire la ce se intampla cu drumurile conexe, cu intarzierile care pot face ca podul sa devina <<cel mai rusinos muzeu din istorie>>. Ma bucur ca au intarit ce spun eu de un an de zile! O spun direct: Cum sa iti bati joc de un asa proiect, de cel mai mare proiect de infrastructura de dupa Revolutie? A iesit imediat domnul Catalin Boboc, eternul sef al liberalilor, si ne-a lamurit. Ne-a spus, mai pe ocolite, ca toti suntem niste habarnisti si ca PNL detine adevarul! Deci, PNL ne povesteste despre cuibaritul unor pasari, despre un studiu cerut de Comisia Europeana. Da, pasarile din capul lor! Daca nu se vorbea public despre intarzieri, subiectul studiului despre pasarele era tinut in sertar, pentru ca nu-mi aduc aminte sa ne fi vorbit premierul Orban despre aceste probleme cand a fost la pod, in campania electorala. Exproprierile, relocarea utilitatilor, defrisarea unei bucati de padure tin tot de studiul despre pasarele? Nu, tin faptul ca Guvernul gestioneaza cu superficialitate si incompetenta podul. Altminteri, se lauda cu podul… Ei ascund toate aceste probleme in spatele unui studiu despre pasarele. Sa faca studiul cat mai repede si sa puna osul la treaba, incepand de la functionari si pana la premier”, a declarat seful judetului.

PODUL de la Braila. ADEVARUL: Constructorii il ridica, dar statul il ingroapa! | AVERTISMENTUL Pro Infrastructura: „Intarzierile birocratice il vor transforma in cel mai rusinos MUZEU din istorie” | ONG-ul solicita Guvernului sa DEBLOCHEZE situatia

Tudose, despre PROBLEMELE de la pod: „Treziti-va si semnati! Drumurile de la pod nu trec Alpii! E absolut incredibil!

Boboc (PNL), despre intarzierile de la pod: „Comisia Europeana a cerut un studiu de impact pentru zonele de cuibarit ale unor pasari” | REPLICA pentru Tudose: „Ma intreb ce face pe la Bruxelles”

Comentarii