stiri Braila – debraila.ro

Seful judetului, despre asocierea Braila-Galati: „Nu vreau sa devenim anexa Galatiului. Cat o sa fiu pe functie, o sa negociez pe pozitii egale pentru braileni”

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a anuntat, in cea mai recenta conferinta de presa, ca autoritatile locale galatene blocheaza in continuare infiintarea Asociatiei „Dunarea de Jos” prin incercarea de a-si impune propunerea ca sediul initial al ONG-ului sa fie in municipiul Galati, in timp ce Braila considera ca sediul trebuie sa functioneze in cartierul Dimitrie Cantemir, intre cele doua municipii.

„Ei (n.r. autoritatile galatene) au ramas la ideea ca sediul acestei asociatii sa fie la Galati si eu am spus: „Bine, ok, dar noi avem 3 propuneri – una, ca sediul sa fie in cartierul Dimitrie Cantemir, deci nici la Braila, nici la Galati, ceea ce mi se pare o solutie foarte corecta si foarte ok; a doua a fost sa avem sediul la Bucuresti – ca sa nu fie nici in Braila, nici in Galati; a treia, daca tot au ei un sediu in Galati, sa stiti ca avem si noi sediu in Brail!”. Sa aleaga ei! Mi se pare corect, sunt brailean si imi iubesc judetul si iubesc si brailenii. Cat o sa fiu pe aceasta functie o sa negociez pe pozitii egale pentru braileni. Nu vreau sa devenim anexa judetului Galati sau a municipiului Galati. Sub nicio forma! Stramosii nostri au luptat ca acest judet sa ramana in picioare. Si noi trebuie sa facem la fel si asa voi face”, a declarat Chiriac.

Seful judetului a mai adaugat faptul ca galatenii negociaza pe pozitii de forta intrucat „vor sa iasa cu cateva avantaje din aceasta asociere”.

Reamintim faptul ca Ionut Pucheanu (PSD), primarul Galatiului, a reclamat „o intreaga campanie legata de dihotomia Galati-Braila”, cerandu-i lui Marian Dragomir, primarul Brailei, sa indice „locatia dintre Braila si Galati unde poate functiona sediul asociatiei”.

Totodata, edilul orasului vecin a subliniat si propunerea Galatiului, respectiv ca pana la construirea unui sediu intre Galati si Braila, „cartierul general” al Asociatiei „Dunarea de Jos” sa functioneze in municipiul Galati.

Comentarii