stiri Braila – debraila.ro

Șeful CJ, despre PNL Brăila: “Administrația nu se face prin crâșmele sau discotecile de la Cireșu. Să nu mai primim circul în Brăila, că avem deja. Unii consilieri nu știu administrație”

Contre între PNL și PSD în ședința Consiliului Județean din 30 martie. Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ și liderul PSD, i-a acuzat pe liberalii din legislativul județean că “nu știu administrație”, pun “întrebări puerile” și fac “circ”.

Totul a plecat de la întrebarea consilierului județean Alexandru Bucălău, secretar-general al PNL, despre reabilitarea pe fonduri europene a drumurilor județene de pe coridorul Gulianca-Viziru-Ianca, precizând că există mai multe probleme legate de calitatea lucrărilor, deși au trecut “câteva luni” de la recepție.

Tot Bucălău l-a chestionat pe Chiriac și cu privire la presupusul risc al pierderii finanțării europene pentru proiectul de reabilitare a Palatului Administrativ, despre care deputatul Alexandru Popa, șeful PNL, spunea că este “un basm în care crede președintele președinților”.

În replică, social-democratul Francisk Iulian Chiriac i-a explicat liberalului Bucălău că, în realitate, nu s-a efectuat recepția lucrărilor și, mai mult decât atât, constructorul nu și-a primit toți banii, fiind notificat de către Consiliul Județean pentru a remedia problemele din teren.

Vă aduc la cunoștință că, în momentul de față, nu este recepționat. Avem toate sesizările și remedierile care trebuie făcute pe acest drum. După ce se vor finaliza lucrările, ținând cont că au trecut două ierni, iar traficul a fost foarte intens, atunci echipa de proiect, cu managerul de proiect, împreună cu constructorul va purcede la recepționarea acestui drum. Nu recepționăm drumul până nu este în parametrii foarte buni. Nu este recepționat, așa cum credeați dumneavoastră! Mai sunt de plată 9 milioane de lei. Până nu rectifică tot ce este de rectificat, nu o să facem plata”, a subliniat Chiriac.

Cât despre Palatul Administrativ, președintele CJ a subliniat faptul că “a existat o discuție mai amplă cu privire la partea de proiectare” și că lucrările vor demara până la sfârșitului lunii aprilie.

Totodată, sursa citată a criticat scenariul pierderii finanțării europene, prezentat de PNL, dând asigurări că există soluții pentru ca, în ciuda întârzierilor cauzate de proiectant, să fie folosiți tot bani europeni pentru finalizarea reabilitării Palatului Administrativ. Chiriac a lansat și un atac ironic la adresa lui Alexandru Popa, parlamentar, liderul PNL și fiul primarului comunei Cireșu.

“Nu avem de ce să ne speriem că vom face proiectul din banii Consiliului Județean, cum am citit prin anumite comunicate de presă. Eu vă readuc aminte că administrația nu se face, stimate domn consilier, prin cârciumile și discotecile de la Cireșu. Trebuie să fim foarte bine informați, să veniți să vă informați de la aparatul de specialitate al CJ în ce stadiu sunt proiectele respective. De fiecare dată veniți cu întrebări puerile și creați un circ total. O să recomand să nu mai primim circul, că avem deja. Unii dintre dumneavoastră nu știu administrație”, a mai adăugat Francisk Iulian Chiriac.

Comentarii