stiri Braila – debraila.ro

Seful CJ anunta o investitie de 100 de miliarde de lei vechi la Spitalul Judetean | Chiriac: „Intram si pe spatiile de cazare. Investitiile in salile de operatie nu le vede toata lumea”

Social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean a declarat, la inceputul saptamanii, ca Spitalul Judetean urmeaza sa fie dotat cu echipamente medicale in valoare de aproximativ 100 de miliarde de lei vechi, 90% din fonduri venind de la Ministerul Sanatatii. Totodata, Chiriac a vorbit si despre alte planuri legate de unitatea spitaliceasca si celelalte pavilioane.

„Corpul B (n.r. Spitalul nr. 3) va deveni spital de cronici. Sunt cuprinse sume de bani si vom lua, dupa o discutie cu medicii sefi de sectie, echipamente medicale in valoare de vreo 100 de miliarde lei vechi, inclusiv ecograf 4D la Maternitate si mese chirurgicale. Avem in buget reabilitarea rampei de acces a curtii interioare la Corpul D (n.r. Maternitatea) si a celei din curtea interioara a Corpului B”, a precizat presedintele CJ.

Totodata, Chiriac a mai adaugat faptul ca va incepe si modernizarea saloanelor din Spitalul Judetean, amintind si de salile de operatie ultramoderne, inaugurate in august 2017: „Incercam si pe spatii de cazare sa intram foarte repede, pentru ca lucrurile in care investim noi, salile de operatie, nu le vede toata lumea. Sunt foarte necesare (n.r. investitiile in salile de operatii), dar acum intram si pe spatiile de cazare.”

Comentarii