stiri Braila – debraila.ro

SE TESTEAZA si in judetul Braila pentru COVID-19! | Chiriac, seful CJ: ” Laboratorul de biologie moleculara de la Spitalul Judetean a fost acreditat”

Dupa doua luni de la declararea starii de urgenta, unul dintre cele doua aparate Real Time PCR din judetul Braila a fost pus in functiune si acreditat, putand depista infectia cu noul coronavirus. Este vorba despre aparatul donat de arabii de la Al Dahra, care se afla la Spitalul Judetean de Urgenta.

„Acum se pot face teste pentru COVID-19 si la Braila. Laboratorul de biologie moleculara din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta a a fost acreditat. Investitia facuta de Consiliul Juderean a fost intregita de firma Agricost by Al Dahra, care a donat aparatul PCR Real Time pentru testarea COVID-19. Personalul medical este pregatit”, a anuntat Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean.

Aparatul Real Time PCR poate face maxim 48 de teste pe zi, la solicitarea Directiei de Sanatate Publica, reducand astfel timpul de asteptare al rezultatelor care, pana acum, veneau de la Bucuresti.

Celalalt aparat de testare pentru COVID-19 se afla la Directia Sanitar-Veterinara si se afla inca in procedura de acreditare.

Comentarii