stiri Braila – debraila.ro

Scandalul panourilor publicitare din Sala Polivalenta | Nechita (PNL): „Nu credeti ca este jenant ca un consilier judetean sa puna acele panouri sfidator?” / Iordache (PND): „Totul e legal. Da-le jos! Idiotilor!”

Doua panouri aflate in Sala Polivalenta, prin care isi face publicitate o publicatie online, detinuta de consilierul judetean Catalin Iordache (PND), aflat la primul mandat, au starnit o avalansa de declaratii si jigniri in plenul legislativului judetean. Liberalii, prin vocea lui Ovidiu Nechita, au cerut lamuriri cu privire la modul in care au fost amplasate panourile, Iordache explicand ca este vorba despre un barter intre publicatie si echipa de handbal.

Dupa ce consilierul judetean Nechita a facut referire la un defect fizic al PND-istului, iar Alexandru Danaila (PNL) a solicitat in scris explicatii cu privire la legalitatea situatiei, totul s-a transformat intr-un schimb dur de replici, incheiat cu apelativul „idiotilor”, adresat de Catalin Iordache liberalilor.

In acea Sala Polivalenta sunt consilieri judeteni care isi etaleaza publicitatea pe acolo. Este vorba despre Catalin Iordache. Puteti sa imi spuneti si noua daca Consiliul Judetean are contracte pentru panouri cu publicatia lui Catalin Iordache? Peste tot, la televizor, cand ne uitam la competitiile sportive televizate, vedem de fiecare data, in spatele celor doua porti, publicatia respectiva. Nu credeti ca este jenant ca un consilier judetean, care vine si reprezinta interesele judetului, sa puna acele panouri sfidator, fara sa faca un contract cu proprietarul?”, a spus PNL-istul.

Replica, pe un ton taios, nu a intarziat sa apara. Catalin Iordache a precizat ca panourile au fost montate in urma cu opt ani de zile, pe baza unui contract prin care publicatia pe care o detine a pus la dispozitia HC Dunarea un aparat de aer conditionat, aeroterme si calorifere eclectrice, primind la schimb dreptul de a-si face publicitate in Sala Polivalenta. Totodata, Iordache este, din 2015, membru sustinator al clubului de handbal, conform declaratiilor lui Dragos Chirita, directorul HC Dunarea, beneficiind astfel de publicitate gratuita la manifestarile clubului.

„Acele panouri exista acolo de opt ani. Dumneavoastra ati descoperit handbalul abia in campania electorala, de aia le-ati vazut anul asta. Ele sunt puse in schimbul instalatiei de aer conditionat si filtre antibacteriene pe care Sala Polivalenta le are de la mine, de la publicatie. Exista un contract intre HC Dunarea si publicatia mea. (…) Domnul Nechita… eu pot scoate acele panouri, dar, evident, voi scoate si instalatia de aer conditionat din Polivalenta. Nu e sabotaj, dar de ce nu ati dat dumneavoastra bani din buzunar pentru fetele astea. Sa vorbiti asa la PNL, nu cu mine”, a spus consilierul judetean PND.

Nechita l-a intrerupt de mai multe ori pe Iordache: „Dumnealor (n.r. HC Dunarea) sunt chiriasii nostri, nu ei hotarasc. Daca dumneavoastra ati facut un troc, in stilul dumneavoastra caracteristic, este cu totul si totul altceva. Acel spatiu este al Consiliului Judetean. (…) Daca CJ sponsorizeaza handbalul, nu inseamna ca handbalul are dreptul sa inchirieze. (…) Faceti un mic sabotaj. (…) Avem aici oameni care dau cu milioane bani la sport, nu ca dumneavoastra trei aere conditionate, si alea second-hand.”

In discutie a intervenit si fostul viceprimar Alexandru Danaila, in prezent consilier judetean PNL, care a cerut conducerii Consiliului Judetean sa ii transmita in scris unde sunt montate aerele conditionate oferite de Catalin Iordache: „Daca sunt montate pe un corp de cladire care apartine Consiliului Judetean, daca exista o hotarare de Consiliu Judetean prin care s-a putut monta aceasta instalatie si daca are autorizatie de construire”.

„N-are, ma! Da-le jos! Idiotilor!”, a replicat consilierul judetean Iordache.

Contactat telefonic, Catalin Iordache a declarat ca nu are niciun fel de „apasare” cu privire la situatie: „Legat de autorizatia de construire, trebuie sa o ceara cel care a montat. Am pus la dispozitie un aparat de aer conditionat performant, plus aeroterme si calorifere electrice cand echipa se antrena in frig. La schimb, echipa a oferit posibilitatea de a pune doua panouri in spatele portilor. Eu am crezut ca domnul Nechita are probleme mari si raman la parerea ca e idiot daca in loc sa fie interesat de ce se spunea in sedinta, se leaga de strabism. Ce vrea sa vada domnul Nechita in spatele portilor? Xhamster, Youporn… Eu de la partide care aplica metoda Black Friday in campanie si le scad procentele nu am asteptari”.

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, afirma ca va verifica legalitatea amplasarii tuturor panourilor din Sala Polivalenta: „O sa vedem ale cui sunt panourile. Daca ele nu sunt puse legal, vor fi inlaturate. O sa verificam cum a fost facut contractul, iar daca nu intruneste conditiile ele vor fi scose.”

Comentarii