stiri Braila – debraila.ro

Romania, AUR la cel mai tare turneu international de box pentru juniori | Unul dintre anternori, braileanul George Pertea

Finalele Turneului International de juniori de la Vrbas (Serbia) au adus delegatiei Romaniei o medalie de aur, una de argint si doua de bronz. Unul dintre cei doi antrenori ai lotului format din 10 pugilisti este braileanul George Pertea.

Aurel Mustafa Curt (52 kg) nu a mai reusit prestatia foarte bună din semifinale, dar a reusit sa isi adjudece victoria in fata puternicului kazah Erasyl Tankay. Din pacate, celalalt roman din gala finala, Radu Marian Ionut (50 kg), a pierdut la puncte in fata altui reprezentant al Kazakhstanului, Yerbolat Sabyr.

Bilantul Romaniei este unul remarcabil la mini-Campionatul Mondial din Vrbas, unde au participat 180 de sportivi din 24 de tari: o medalie de aur, una de argint si doua de bronz, delegatia fiind condusa de antrenorii George Pertea si Traian Georgia.

Pe locul III s-au clasat Eusebiu Tarzoman (48 kg) si Ioan Deaconu (66 kg).

„As vrea sa multumim presedintelui Vasile Catea (n.r. presedintele Federatiei Romane de Box) pentru increderea acordata, dar si echipei mele formata din Catalin Gherman-preparator fizic, Simona Bidiugab de la INCS (n.r. Institutul National de Cercetare pentru Sport), Georgia Traian, Dobrescu Bogdan, Velicu Marian si Vrinceanu Valentin. Cred ca am demonstrat ca putem face fata cu brio la nivel international si speram sa obtinem performante si la viitorul Campionat European din Rusia”, a declarat Pertea.

Comentarii