stiri Braila – debraila.ro

Primarul Galatiului, DISCURS de nota 10, la Braila: „Oriunde vom merge la Bucuresti ca sa ne sustinem cauza, o vom face impreuna. Zona Galati-Braila nu se poate moderniza decat daca exista intelegere intre noi”

Dupa ani si ani in care orgoliile, luptele politice si declaratiile ironice au tinut administratiile brailene si galatene la distanta, se pare ca lucrurile au luat o cu totul alta intorsatura. De ceva timp, primarul Brailei, primarul Galatiului, seful Consiliului Judetean Braila si seful Consiliului Judetean Galati au reusit sa se aseze la aceeasi masa si sa discute proiecte care sa dezvolte a doua cea mai mare aglomerare urbana a Romaniei.

Se pare ca implicarea celor doi europarlamentari din Braila si Galati, respectiv social-democratii Mihai Tudose si Dan Nica, le-a facut pe cele doua administratii sa ingroape securea razboiului si sa isi dea mana.

In afara de proiectele pentru care Braila si Galatiul au batut deja palma, cea mai clara dovada a faptului ca de data aceasta parteneriatul este unul solid o constituie cele mai recente declaratii ale lui Ionut Pucheanu, primarul Galatiului. Prezent chiar la Braila, in Sala Mare a Palatului Administrativ, social-democratul Ionut Pucheanu a subliniat ca „aceasta zona nu se poate moderniza si nu se poate ridica decat daca exista intelegere si armonie intre noi”.

„E pentru prima oara –  cred ca de la Revolutie incoace – cand pare ca ceva la Galati-Braila se intampla. Si asta datorita faptului ca la conducerile ambelor judete – ma refer atat la Primarie, cat si la Consiliul Judetean – au ajuns niste oameni nu neaparat mai orientati sau mai muncitori, dar care au inteles la un moment dat, alaturi de alti doi actori politici (n.r. referire la europarlamentarii PSD Mihai Tudose si Dan Nica), ca aceasta zona nu se poate moderniza si nu se poate ridica decat daca exista intelegere si armonie intre noi. Poate ca ne-ati mai auzit sau poate ca ne-ati mai vazut impreuna si a parut asa – o chestie de genul <<Mai, astia joaca teatru!>>. Nu, nu jucam teatru! Chiar suntem extrem de incapatanati ca de data aceasta sa reusim, pentru ca daca noi patru, sase oameni nu ne-am intelege din ce in ce mai  bine, eu cred ca cel mai mult au de suferit cetatenii celor doua judete si orase limitrofe. Prin urmare, ii asigur atat pe cei prezenti in sals, cat, mai ales, pe presedintele Francisk Chiriac si primarul Marian Dragomir de tot suportul nostru si de toata prietenia. Oriunde vom merge la Bucuresti ca sa ne sustinem cauza, o vom face impreuna”, a subliniat Pucheanu.

Cu doar cateva minute inainte de discursul primarului Pucheanu, primarul Brailei, social-democratul Marian Dragomir, a tinut sa mentioneze, tot cu referire la parteneriatul dintre Braila si Galati, ca „vine un moment in care orice orgoliu trebuie sa dispara, urmarind un singur scop: dezvoltarea in comun a zonei”.

Comentarii