Primarul Dragomir, lui Varga (PNL), care i-a reprosat ca se lauda cu realizarile in iluminat public ale fostului viceprimar Danaila: „Probabil, domnul Varga Junior a facut o confuzie”
Primarul Marian Dragomir a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca, „probabil”, consilierul judetean Vasile Constantin Varga (PNL) „a facut o confuzie intre contracte” atunci cand i-a reposat edilului ca isi aroga meritele fostului viceprimar Alexandru Danaila, seful sau de partid, in ceea ce priveste investitiile in modernizarea si extinderea iluminatului public.
Varga precizase pe o retea de socializare, postare ulterior stearsa, ca premiul de excelenta in iluminat public primit recent de Municipiul Braila la Gala Asociatiei Municipiilor din Romania se datoreaza unui contract semnat in 2014 de liberalul Danaila, pe atunci viceprimar in administratia Simionescu.
„Pe zona de iluminat public am vazut un lucru foarte interesant. La inceput, cand am montat primele LED-uri, foarte multi braileni au inceput sa faca glume. Dincolo de hazul fiecaruia si de modul in care isi prezinta gluma, elegant sau mai neelegant, cert este ca Municipiul Braila a primit un premiu. Dupa premiu, iata ca cei care criticau proiectul acesta modern si ecologic au ajuns sa isi aroge unele dintre merite. Eu sunt ferm convins ca toate lucrurile bune vor fi la inceput criticate de unii colegi din Opozitie, iar in momentul cand vom primi distinctii la nivel national vor spune ca meritele le apartin. Este din ciclul „cainii latra, caravana trece si lucrurile bune raman in oras”. Am vazut interventia colegului liberal si era normal sa ma pregatesc. Am sa va arat semnatura, pentru a demonstra ca, de cele mai multe ori. E semnatura mea, in 2016. Acela e un alt contract, care a avut o derulare cu finalizare in instanta. Asa a decis Curtea de Conturi. Acela e contractul semnat de Danaila. L-as ruga (n.r. pe Varga) ca de fiecare data cand doreste sa intrebe un lucru sa ma contacteze deoarece am toata disponibilitatea”, a spus edilul.
Modernizarea iluminatului public reprezinta peste 12.000 de corpuri de iluminat pe LED-uri, mare parte montate, dar si un sistem de dimming si telemanagement prin care iluminatul stradal sa porneasca si sa se opreasca in functie de nivelul de lumina de afara.