stiri Braila – debraila.ro

Primaria a castigat batalia pentru salvarea sportului brailean: Curtea de Conturi a Romaniei A ANULAT raportul negativ al Camerei de Conturi Braila | Primarul Dragomir: „Vom finanta in continuare”

Curtea de Conturi a Romaniei a dat dreptate Primariei Municipiului in razboiul cu inspectorii Camerei de Conturi Braila, care au cerut Municipalitatii sa recupereze banii alocati sportului brailean in anii precedenti, motivand ca s-au facut plati nelegale. Blocajul care a tinut, luni bune, securea asupra tuturor cluburilor a luat sfarsit, forul superior admitand contestatia Primariei la raportul Camerei de Conturi.

„Comisia apreciaza ca alocarea s-a realizat prin prisma respectarii legislatiei specifice domeniului de activitate, precum si a celei cu caracter general. Comisia constata ca in actul de control nu s-au facut referiri la modul de fundamentare, dimensionare si utilizare a fondului alocat din bugetul local, la respectarea conditiilor stabilite prin contractele de asociere incheiate intre parti, la modul de gestionare de catre structurile asociative a sumelor alocate din bugetul local, astfel nu se poate sustine ca platile sunt nelegale sau ca s-au produs prejudicii bugetului local, atata timp cat exista prevederi legale care recunosc dreptul de asociere al consiliilor locale si judetene cu anumite cluburi sportive in vederea finantarii acestor activitati”, se arata in documentul primit de Primarie de la Bucuresti.

Camera de Conturi a judetului Braila a acuzat ca banii au fost alocati in baza Legii 69/2000 a Educatiei Fizice si Sportului si nu in baza Legii 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, desi ambele legi sunt in vigoare. Mai mult decat atat, in 2014, Primaria a finantat sportul in baza Legii 69/2000, iar atunci Camera de Conturi nu a avut nimic de spus.

Primarul Marian Dragomir a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Sala Polivalenta, ca „Primaria a fost, este si va fi in continuare un sustinator al sportului brailean, din punct de vedere financiar”.

„E un raspuns favorabil noua. Putem spune ca, dupa o perioada de incertitudine, s-a dovedit ca toate acele lucruri pe care cei de la Curtea de Conturi din Braila le-au spus despre finantarea sportului din Braila nu au fost adevarate. Se dovedeste cu aceasta ocazie ca toate platile au fost legale. (…) Este un document valabil pentru toate sporturile finantate de Primarie. (…) In urma primirii acestui raport, putem sa spunem ca Primaria a castigat lupta cu cei de la Curtea de Conturi Braila si va finanta in continuare activitatile sportive, asa cum le-a finantat si pana in prezent. Ne pare foarte rau ca sportul brailean a trebuit sa treaca printr-o astfel de situatie, ca unii dintre angajatii Primariei nu au dormit nopti in sir, gandindu-se la sumele pe care trebuie sa le dea inapoi daca raspunsul era nevaforabil”, a spus edilul.

Recent, presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a anuntat ca inspectorii Camerei de Conturi au cerut si institutiei pe care o conduce sa recupere banii platiti anul trecut catre disciplinele sportive.

Comentarii