stiri Braila – debraila.ro

Presedintele Consiliului Judetean si ministrul Sanatatii au inaugurat blocul pentru medici de pe Soseaua Buzaului

Aflata intr-o vizita oficiala la Braila, Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a participat, marti, alaturi de Francisk Iulian Chiriac – presedintele Consiliului Judetean, la inaugurarea noilor locuinte pentru medici de pe Soseaua Buzaului. Blocul cu trei etaje are 31 de apartamente, constructia incepand in 2015.

„Acest proiect a fost gandit pentru a aduce un plus sistemului medical brailean, de a atrage medici spre a practica la Braila si implicit de a acoperi lipsa cadrelor medicale, un aspect pe care l-am tratat mereu cu prioritate. (…) Imi doresc ca in cel mai scurt timp, medicii care au depus dosarele si au fost eligibili sa locuiasca deja in aceste apartamente”, a declarat seful judetului.

23 de apartamente vor ajunge la medici, in timp ce 8 vor gazdui alte categorii de specialisti din domeniul sanatatii, cuantumul sumei de bani pe care beneficiarii contractelor de inchiriere urmeaza sa o plateasca lunar va fi raportata la venitul fiecarui chirias.

Deja dosarele depuse de 7 medici care isi doresc sa locuiasca in imobilul aflat in vecinatatea Spitalului Judetean de Urgenta au fost aprobate.

Lucrarile la blocul pentru specialistii din sistemul de sanatate au fost finantate de Agentia Nationala pentru Locuinte, fiind vorba despre peste 2 milioane de lei. 

Comentarii