stiri Braila – debraila.ro

Politia Braila, pusa la ZID | Sirbu (PNL): „E ineficienta. Suntem vedete nationale, campioni la facut buzunare cu cutitul, la omorat oameni”

Incidentele extrem de violente care au avut loc la Braila, mai ales in ultima perioada, l-au facut pe consilierul judetean liberal Marian Sirbu sa ia cuvantul in sedinta legislativului judetean si sa critice Politia, vorbind despre „ineficienta la toate nivelurile”.

Totodata, presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, s-a aratat deranjat de faptul ca niciun reprezentant al Inspectoratului de Politie Judetean nu a fost prezent la sedinta, intrucat pe ordinea de zi se afla si o informare referitoare la „eficienta activitatii IPJ pe primele 9 luni ale anului 2018”.

„Nu ma simt in siguranta pe strazile Brailei. Suntem vedete nationale, suntem campioni la facut buzunare cu cutitul, la omorat oameni, la impuscat. Am ajuns, in momentul asta, mai rau ca la inceputul anilor ’90, cand se impuscau, cand isi scoteau un ochi sau isi taiau o mana. Daca ne uitam in raport (n.r. informarea legata de activitatea IPJ), ar trebui sa aplaudam Politia mai tare decat Jandarmeria, dar nu e asa deloc. Locuim in orasul asta si vedem ca nu e asa cum se prezinta in raport”, a declarat consilierul judetean Sirbu.

Liberalul a mai adaugat faptul ca „se intampla de „n” ori mai multe lucruri rele ca la inceputul anilor ’90”, printre cauze regasindu-se, in opinia politicianului, inclusiv „ineficienta Politiei la toate nivelurile”.

Seful judetului a cerut convocarea „de urgenta” a unei sedinte a Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, la care sa fie invitat si comisarul-sef Adrian Gluga, seful Inspectoratului de Politie Judetean. Mai mult decat atat, Chiriac a aratat faptul ca il va intreba „in scris” pe Gluga, care se afla in concediu, „de ce nu a trimis un adjunct la aceasta sedinta pentru a prezenta informarea”.

Comentarii