stiri Braila – debraila.ro

Pensionata in februarie, Livia Damian a fost numita din nou sefa la Evidenta Persoanelor | Draghincescu (PND): „Ce pensie aveti?” | Damian: „6.000 de lei, dupa 32 de ani…”

Consilierii judeteni au votat, vineri, in cadrul unei sedinte extraordinare, proiectul de hoatarare privind numirea in functia de director executiv al Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor a Liviei Damian.

Trei consilieri judeteni, respectiv liberalii Danut Lungu, Marian Sirbu si Ovidiu Nechita, s-au abtinut de la vot.

Damian, sefa la Evidenta Persoanelor, a cerut, la inceputul acestui an, sa i se aprobe incetarea raportului de serviciu pentru a se putea pensiona, iar pe 23 octombrie a participat la concursul organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici pentru ocuparea functiei pe care a ocupat-o pana la pensionare.

Inainte ca proiectul sa fie supus votului, consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) a intrebat-o pe Livia Damian, prezenta in sala unde a avut loc sedinta, care este valoarea pensiei pe care o primeste.

„Chiar doresc sa raspund pentru ca nu mi se pare firesc sa ramana un semn de intrebare vizavi de mine. Am iesit la pensie din cadrul Ministerului de Interne, conform legii. Nu am facut cerere sa ies anticipat, am iesit conform legii. Nu am avut sporuri, fiind personal detasat, iar pensia mea, dupa 32 de ani de Minister de Interne, este de 6.000 de lei. O sa vedeti inclusiv pe declaratia de avere. Imi doresc sa continui pentru ca consider ca mai pot sa lucrez acolo unde am lucrat o viata”, a raspuns Damian.

Draghincescu i-a transmis sefei de la Evidenta Persoanelor ca „un medic chirurg dupa 44 de ani de activitate primeste 1.800 de lei pensie”.

In cazul Liviei Damian, salariul va fi cumulat cu pensia.

 

Comentarii