stiri Braila – debraila.ro

A MURIT braileanul Nicolae Tilihoi, unul dintre CEI MAI BUNI FUNDASI din istoria fotbalului romanesc

Unul dintre cei mai buni fundasi din istoria fotbalului romanesc, Nicolae Tilihoi, a incetat din viata, duminica dimineata, la 61 de ani, rapus de cancer. In urma cu 10 ani, legenda Craiovei Maxima si-a pierdut fiica de doar 29 de ani, tot din cauza unei boli incurabile.

Nascut pe 9 decembrie 1956, la Braila, Tilihoi a debutat pe terenul de fotbal in orasul sau natal, unde a jucat intre ’74 si ’76, ajungand apoi la Universitatea Craiova, unde a cucerit doua trofee de campion si patru Cupe ale Romaniei. Cel care l-a adus in fotbalul mare a fost Corneliu Andrei Stroe, creatorul Craiovei Maxima, cand era vicepresedinte al clubului din Banie.

Fotbalistul brailean a evoluat in 294 de partide in Divizia A, avand, totodata, 36 de aparitii in cupele europene si 10 in tricoul nationalei.

„Fac un tratament pentru o boala. Eu am avut nevoie de un medicament american. Balaci s-a dus la Gino Iorgulescu si m-a ajutat LPF cu pretul acestui medicament. E in jur de 15.000 de lei. E un gest onest si mi se pare un lucru deosebit ca in 3 zile sa rezolve tot. Mai ales pentru Romania. Ma repet, ii multumesc si le doresc tuturor tot binele din lume”, spunea fosta legenda a Craiovei in urma cu trei ani.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Nicolae Tilihoi va fi depus, luni, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, marti urmand sa aiba loc inmormantare.

Sursa foto: ucv1948.ro

Comentarii