stiri Braila – debraila.ro

Independentul Capatana: „Voi sustine PSD la CJ pentru doua proiecte: o piata de gross in locul PIC si aeroport intre Braila si Galati”

Consilierul judetean independent Marian Capatana, aflat la al doilea mandat in legislativul judetean, a declarat pentru DEBRAILA ca a acceptat sa-si dea votul pentru ca PSD sa poata forma majoritatea simpla in Consiliul Judetean (n.r. PSD si ALDE mai aveau nevoie de un singur vot), astfel social-democratul Francisk Iulian Chiriac urmand sa ajunga la sefia judetului, in schimbul promisiunii ca vor fi demarate doua proiecte care ii apartin.

De cealalta parte, Capatana sustine ca nu a acceptat sa sustina PNL pentru ca PSD a castigat Primaria Braila, dar si Primaria Galati si Consiliul Judetean Galati, institutii care trebuie sa-si dea mana pentru ca proiectele lui sa fie puse in aplicare. A negociat cu PSD doar proiecte, nu si functii, refuzand sa preia un fotoliu de vicepresedinte pentru ca ar fi insemnat sa renunte la profesia de medic veterinar, ceea ce nu este dispus sa faca niciodata.

„Protocolul a fost semnat pe 9 iunie, in urma unor negocieri purtate intre mine si conducerea PSD Braila. PSD va sustine ca toate proiectele mele, aflate in derulare, sa mearga in continuare si, in afara de asta, doua proiecte noi: realizarea unei piete de gross, denumita „Dunarea”, pe amplasamentul actualului PIC si construirea unui mic aeroport intre Braila si Galati. PSD a promis ca va sustine aceste doua proiecte”, ne-a spus consilierul judetean.

Capatana a mai tinut sa sublinieze faptul ca, dupa ce Gheorghe Bunea Stancu a fost scos de la conducerea Consiliului Judetean, a fost „cel mai puternic sustinator al PNL”, avand „educatia de a-i sprijini pe cei mai slabi”, insa acum situatia politica il obliga sa stea langa PSD daca isi doreste sa-si vada realizate proiectele.

Comentarii