stiri Braila – debraila.ro

HC Dunarea, „o sansa pentru tinerele talente din Braila”: SE REINFIINTEAZA ECHIPA DE DIVIZIE!

HC Dunarea reintra in esalonul echipelor care se implica in cresterea tinerelor jucatoare in perspectiva promovarii la echipa de senioare. Astfel, incepand din sezonul competitional 2022/2023, clubul va avea inscrisa echipa a doua in al II-lea esalon valoric al handbalului feminin romanesc.

Competitia adresata Diviziei A este organizata de Federatia Romana de Handbal si se desfasoara in doua serii, alcatuite pe criterii geografice. Conform regulamentelor FRH, echipele care termina sezonul pe primul loc in cele doua serii promoveaza in Liga Nationala, iar cele care termina pe locurile 2 participa la un turneu de baraj pentru promovarea in Liga Nationala.

„Scopul principal al reinfiintarii echipei de divizie este pregatirea si promovarea sportivelor cu calitati si dorinta de afirmare si performanta, catre echipa de senioare a clubului nostru cat si la loturile nationale ale Romaniei”, a precizat Adrian Manole, presedintele HC Dunarea.

Preda, antrenorul echipie din Divizia A

In Divizia A activeaza sau au activat echipe care au participat multi ani in primul esalon al campionatului de handbal feminin, precum Cetate Deva sau Neptun Constanta, inclusiv echipe castigatoare sau multiplu castigatoare ale campionatului Romaniei, precum Stiinta Bucuresti (1960, 1965), Rapid Bucuresti (1961-1963, 1967, 2003), Universitatea Timisoara (1964, 1966, 1968-1972, 1975-1978) sau Stiinta Bacau (1979, 1980, 1982-1987, 1992).

Cristian Preda s-a alaturat proiectului clubului „Dunarea”, acesta urmand sa fie antrenorul echipei. De-a lungul anilor, Cristi Preda a fost atat antrenor principal, cat si secund la echipa de Liga Nationala HC Dunarea Braila, echipa cu care a reusit sa castige in 2016 titlul de vicecampion. In palmares, Preda mai adauga si medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2016 alaturi de Nationala de Tineret a Romaniei. Cu grupele de Juniori ale Liceului cu Program Sportiv, profesorul Preda a participat la mai multe turnee finale, din randul carora a promovat la echipa de senioare mai multe jucatoare.

„Ma bucur sa ma alatur proiectului clubului HC Dunarea Braila pentru a creste si promova tinerele handbaliste, de a le oferi ocazia sa poata demonstra ca vor face fata echipei de liga nationala. Este o sansa pentru tinerele talente din Braila si nu numai, sa joace si sa creasca in valoare. Imi doresc ca fiecare dintre ele sa munceasca mult iar la un moment dat sa faca pasul catre echipa mare”, a declarat Cristian Preda, antrenor HC Dunarea – Divizia A.

Comentarii