stiri Braila – debraila.ro

HC Dunarea da inca o lovitura: unul dintre cei mai buni portari din lume vine la Braila!

Conducerea HC Dunarea a reusit sa obtina semnatura unui portar de Liga Campionilor. Mayssa Pessoa va imbraca tricoul echipei brailene si se intoarce in Romania cu ganduri marete.
Determinarea, siguranta in poarta si capacitatea de a intimida adversarul fac din Mayssa unul dintre cei mai buni portari din lume.

Comparata de presa din Romania cu Duckadam, Mayssa a obtinut cea mai mare performanta cu un club din tara noastra, castigand Liga Campionilor in 2016, dupa aruncarile de la 7m.

„Sunt foarte fericita ca m-am intors in Romania si ca fac parte din acest proiect ambitios pe care Braila il are si sunt destul de sigura ca se poate realiza. Romania este tara pe care o iubesc cel mai mult dintre toate tarile in care am fost, fiindca aici am castigat cea mai importanta competitie din lume la handbal, Liga Campionilor. Este tara in care, asa cum am spus de atatea ori, atunci cand este posibil, as vrea sa ma intorc. Liga Nationala va deveni foarte puternica in sezonul urmator si sunt extrem de motivata pentru asta si sigur ca voi fi 150% pregatita sa incep. Tin sa multumesc conducerii Dunarii si, in special, presedintelui George Caranica pentru increderea acordata si pentru acest proiect minunat pe care mi l-a propus. Dunarea Braila va creste si va creste rapid, iar noi, jucatorii, ne vom asigura ca acest lucru sa se realizeze. Va multumesc foarte mult si imi doresc sa ne vedem in curand, in Romania”, a declarat Mayssa Pessoa.

Cea mai importantă medalie obtinuta de Mayssa in cariera de sportiv a fost titlul Mondial cu nationala Braziliei, dar si, dupa cum am mentionat mai sus, Liga Campionilor in 2016. Totodata, aceasta detine 2 titluri in Liga Nationala din Romania, dar si o medalie de aur obtinuta in Cupa Romaniei si una de argint.

„HC Dunarea a realizat anul acesta o performanta deosebita prin participarea in Liga Europeana EHF, iar Primaria Braila si Consiliul Judetean vor sustine in continuare aceasta echipa. Performanta se realizeaza cu pasiune, talent, implicare si un pic de noroc. Felicit jucatoarele, echipa tehnica si conducerea clubului pentru rezultatele realizate anul acesta si sper ca noul sezon sa aduca suporterilor motive de bucurie. Ii doresc mult succes noului portar Mayssa Pessoa si sunt convins ca va apara poarta echipei cu acelasi talent ca si in anii in care a castigat Liga Campionilor sau Titlul Mondial cu nationala Braziliei”, a afirmat primarul Marian Dragomir.

In cariera sa, jucatoarea a mai evoluat in ligile din Franta si Rusia, acolo unde a obtinut medalii de argint si aur.

„Ma bucur ca am reusit sa aducem la Braila un portar cu o asemenea experienta. Mayssa a fost foarte incantata de la inceput, de cand i-am prezentat proiectul si fara nicio ezitare a spus da. Este un portar cu experienta, un om ambitios si muncitor si sunt sigur ca vom forma o echipa puternica”, a subliniat si George Caranica, presedintele HC Dunarea.

Comentarii