stiri Braila – debraila.ro

HC Dunărea are un nou antrenor: Costică Buceschi s-a întors la Brăila | El antrenează și naționala Turciei | “Multe lucruri s-au schimbat în bine!”

HC Dunărea a decis să încheie colaborarea cu antrenorul croat Neven Hrupec, pe locul rămas liber fiind adus Costică Buceschi, care va continua să pregătească și naționala Turciei.

Tehnicianul a mai antrenat echipa brăileană între anii 2015-2017, perioadă în care echipa a învins CSM București (câștigătoarea Champions League la acel moment) și reușind să obțină medalia de argint în Liga Florilor sezonul 2016-2017.

Buceschi a fost prezentat oficial, joi, în cadrul unei conferințe de presă. Alături de tehnician, în Sala Polivalentă, au mai fost prezenți Adrian Manole, președintele HC Dunărea, vicepreședintele Marian Jinga și directorul tehnic Ionel Radu.

“De când am plecat de la Brăila, multe lucruri s-au schimbat în bine în ceea ce privește infrastructura și nu numai. (…) Avem un lot de jucătoare foarte bun. Aneta Udriștioiu va reveni la antrenamente de săptămâna viitoare, o să revină și celelalte fete accidentate, astfel că vom intra în normal. Va fi greu pentru că acest campionat este mult mai echilibrat și mult mai dificil dar așa e în sport, ne punem obiective și facem tot posibilul să le atingem. Am un avantaj pentru că am lucrat cu o parte din fete, dar pentru mine e de două ori mai dificilă etapa viitoare având în vedere că jucăm cu Baia Mare, echipă pe care am antrenat-o”, a declarat noul antrenor.

Cele mai bune rezultate ale carierei, Costică Buceschi le-a obțiut alături de CS Minaur Baia Mare, având o medalie de aur în 2014, trei medalii de argint în 2013, 2017 și 2021, dar și două Supercupe ale României în 2013 și 2014. Buceschi a fost și antrenorul secund al echipei naționale a României cu care, în decembrie 2015, a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca.

Buceschi a antrenat în 2021 echipa turcă Kastamonu Belediyesi GSK, formație cu care a cucerit SuperCupa Turciei și cu care a participat în Liga Campionilor. După despărțirea de Kastamonu, românul a primit oferta de a fi selecționerul reprezentativei de handbal feminin a Turciei, echipă pe care va continua să o antreneze în paralel.

Comentarii