stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Judecătoarea cu argumente pro-pedofil REVINE. Coarnă a pus în LIBERTATE un cuțitar care a băgat în spital o persoană: „Briceagul îl purta de obicei pentru a putea mânca pachetul la serviciu. Nu era purtat în vederea rănirii vreunei persoane”

Alin Cristea

Un bărbat reținut pentru vătămare corporală, folosirea de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice a fost pus în libertate de Judecătoria Brăila pentru că, în opinia judecătorului care a soluționat cauza, „pericolul social al faptei reclamă, ca și măsură preventivă, controlul judiciar”.

Este vorba despre un individ de 43 de ani, acuzat că, aflându-se în stare de ebrietatea înjunghiat cu un cuțit un alt bărbat, în vârstă de 55 de ani. Victima a fost supusă unei intervenții chirurgicale, fiindu-i extirpată splina.

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, judecătorul și-a motivat decizia punerii în libertate și prin faptul că „briceagul nu era purtat în vederea rănirii vreunei persoane”.

Magistratul care a respins propunerea de arestare preventivă a cuțitarului este judecătoarea Cristina Coarnă, devenită cunoscută la nivel național după ce, în urmă cu aproximativ doi ani și jumătate, a motivat cel puțin dubios plasarea în arest la domiciliu a unui bărbat acuzat că a sechestrat și violat o fetiță de doar 13 ani.

La acel moment, judecătoarea Coarnă argumentase că faptele pedofilului, condamnat între timp la ani grei de închisoare, nu erau „de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacție a societății (…) nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă”.

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din magistratură a Cristinei Coarnă pentru 6 luni, însă, în cele din urmă, Înalta Curte de Casație și Justiție a înlocuit sancțiunea disciplinară luată de CSM cu diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de trei luni.

Cornă EXPLICĂ de ce l-a pus în libertate pe cuțitar:

„Purta briceagul de obicei!”

Informațiile obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro arată că judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila a reținut, în favoarea controlului judiciar, faptul că „fapta nu constituie o infracțiune mai gravă” și „latura subiectivă caracterizată de intenția spontană, de starea de beție sub care se aflau cei din bar”.

„Aspectul că inculpatul avea asupra sa un briceag se datora faptului că îl purta de obicei pentru a putea mânca pachetul la serviciu. Pe cale de consecință, briceagul nu era purtat în vederea rănirii vreunei persoane, apreciere pe care judecătorul de drepturi și libertăți o face și în virtutea lipsei de antecedente penale a inculpatului. (…) În aceste condiții, pericolul social al faptei reclamă ca și măsură preventivă, în opinia judecătorului de drepturi și libertăți, controlul judiciar”, a subliniat magistratul în încheierea pronunțată pe 15 aprilie.

Incidentul violent a avut loc pe 13 aprilie, într-un cafe-bar din comuna Tichilești. Intrând în local, agresorul a cerut muzică și a devenit recalcitrant când a văzut că nu i se îndeplinește dorința. Fără să stea pe gânduri, a scos din borsetă un briceag pe care l-a rabatat.

În acel moment, câteva persoane din cafe-bar, printre care și victima, au încercat să-l oprească din a ataca pe cineva înspre care se îndrepta. Doar că individul de 43 de ani, lovit cu scaune, și-a schimbat ținta și s-a năpustit asupra bărbatului de 55 de ani, pe care l-a înjunghiat în zona toracică.

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila l-a prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

În afară de cazul pedofilului, DEBRAILA.ro a scris, în 2019, despre un bărbat acuzat de tâlhărie care a fost plasat în arest la domiciliu tot de judecătoarea Cristina Coarnă, ignorând normele de procedură penală. (CAZUL AICI)

Comentarii