stiri Braila – debraila.ro

Dupa curatenia de peste 600.000 de lei, Draghincescu (PND) cere demisia conducerii Muzeului de Istorie | „Pretul este absolut scandalos!”

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) a cerut demisia conducerii executive a Muzeului de Istorie „Carol I”, dar si a membrilor Consiliului de Administratie, dupa ce DEBRAILA.ro a dezvaluit faptul ca institutia a incheiat cu o firma specializata in tiparirea de pliante si brosuri un contract pentru servicii de curatenie, pe o perioada de opt luni, a carui valoare se ridica la peste 600.000 de lei, adica aproximativ 2.500 lei/zi.

„Noi, <<fraierii>> din Consiliul Judetean, le aprobam cu buna credinta bugete de venituri si cheltuieli bine ticluite, in care acestia ascund <<istoric>> sumele ce urmeaza a fi cheltuite mai mult sau mai putin legal. Sunt pur si simplu consternata cum un profesionist in ale arheologiei si istoriei ca domnul profesor Candea (n.r. Ionel Candea, directorul Muzeului de Istorie), poate sa fie un manager atat de slab si se dovedeste a fi mai mult decat ineficient cu banii publici cand incaseaza 12.000 lei/luna salariu, net sau brut nici nu mai are importanta. Nu inteleg cum poate o persoana care se ocupa de istorie sa vrea sa devina istorie si sa intre in istorie cu asemenea cheltuieli la sfarsitul carierei profesionale… 650.000 lei/8 luni, adica 2.600 lei/zi curatenie, la care adaugam si materialele de curatenie cumparate tot de braileni, ca sa <<spele podeaua si scarile muzeului>> domnului profesor Candea! Ce-ar fi daca brailenii <<vor spala pe jos>> cu cei din conducerea Muzeului de Istorie asa incat sa devina si ei <<istorie>>? Sa intelegem ca aceasta achizitie poate fi una cu <<P>> de la penal? Nu ma intereseaza daca sunt sau nu legale aceste achizitii, pretul este absolut scandalos si in calitate de consilier judetean care am votat cu buna credinta bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2018 al Muzeului de Istorie solicit public demisia conducerii executive, dar si a membrilor Consiliului de Administratie de la Muzeul de Istorie”, a precizat Draghincescu pe o retea de socializare.

PND-ista a mai adaugat faptul ca Mariana Vernescu, contabilul-sef al Muzeului, care a semnat contractul impreuna cu managerul Candea, este presedintele Organizatiei Municipale de Femei a PNL.

Comentarii