stiri Braila – debraila.ro

Dumitru Berbece, noul antrenor al HC Dunarea | „Sa luptam impreuna pentru a readuce Braila acolo sus!”

In varsta de 57 de ani, Dumitru Berbece a preluat banca tehnica a HC Dunarea, dupa ce conducerea clubului si Florentin Pera, fostul antrenor principal, au descis, de comun acord, rezilirea contractului.

Fostul mare handbalist spune ca isi doreste sa faca performanta pe malul Dunarii, dupa ce, ca si antrenor secund, a bifat performanta de a castiga Cupa EHF cu SCM Craiova, in urma cu mai putin de o luna.

„Vin cu sufletul la Braila si imi doresc foarte mult sa facem performanta. Stim cu totii ca este greu, stim ce este handbalul romanesc la ora actuala si ce inseamna Liga Nationala, sunt multe echipe care se lupta pentru Cupele Europene si pentru medalii. Imi doresc ca alaturi de conducere cat mai ales de jucătoare sa facem un grup unit si sa luptam impreuna pentru a readuce Braila acolo sus”, a declarat noul tehnician al HC Dunarea.

Berbece a cunoscut consacrarea ca handbalist la Steaua Bucuresti, unde a inceput sa joace in 1979. In cei 11 ani de activitate sub culorile ros-albastre a cucerit 8 titluri nationale si trei Cupe ale Romaniei.

Cu echipa nationala a participat la 3 editii ale Campionatelor Mondiale, fiind titular al reprezentativei care cucerit medalia de bronz in 1990, iar in 1983 a cucerit Super Cupa Campionilor Mondiali si Olimpici.

A participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice, in 1984, la Los Angeles, unde Romania a cucerit medalia olimpica de bronz si, in 1992, la Barcelona.

Ca antrenor, din anul 1990, Dumitru Berbece a lucrat o lunga perioada in Germania, timp in care a pregatit echipe din Liga I, Liga a II-a si de juniori. In Romania a mai pregatit Steaua Bucuresti (masculin), alaturi de care a castigat titlul si Cupa Romaniei.

Noul principal al echipei brailene a mai antrenat echipele CSM Oradea si ASC Corona Brasov.

Comentarii